BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Dün Vali’yi konuk etti bugün öldürüldü

Siirt’in Eruh ilçesi Bağgöze köyü muhtarı Mustafa Turhan yol kenarında ölü bulundu.

Abone ol

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı evinde ağırlayan Siirt’in Eruh ilçesi Bağgöze köyü muhtarı Mustafa Turhan, uzun namlulu silahla öldürülmüş halde bulundu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu ve Eruh İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın Eruh ilçesi Bağgöze köyüne yaptığı ziyaret sırasında, köydeki evinde eşiyle birlikte ağırlayan ve daha sonra gelen konuklar için yemek veren Bağgözü Köyü Muhtarı Mustafa Turhan, bugün sabah yol kenarında uzun namlulu silahla öldürülmüş halde bulundu.

MUHTARIN DAYISI OLAY YERİNE KOŞARKEN YERE DÜŞÜP ÖLDÜ

Merkeze bağlı Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında sabah saatlerinde yol kenarında park halindeki hafif ticari aracın yanında silahla vurulmuş halde ölü bulunan muhtar Turhan'ın yakınları, olay yerine geldi.

muhtar.20150429144056.jpg

Bu arada yeğeni Turhan'ın ölüm haberini duyan dayısı Osman Oguz (83), bölgeye koşarak geldiği sırada dengesini kaybederek yere düştü. Ağır yaralan Oguz, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.  Bu arada muhtar Turhan'ın cesedi, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KÖYÜN SORUNLARINI VALİYE ANLATMIŞTI

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, köy ziyaretleri kapsamında dün Bağgöze köyünü ziyaret ederek, muhtar Turhan ile görüşmüştü. Muhtar Turhan, köy sakinlerinin artan elektrik kesintilerinden kaynaklı şikayetlerini Tutulmaz'a iletmişti.

Vali Tutulmaz ile yeni yapılan lise binası ve yapımı tamamlanan sağlık ocağını gezen Turhan, davetlileri evinde ağırlayarak yemek ikramında bulunmuştu.

VALİLİK BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİNDE BULUNDU

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Merkez Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrası mülki sınırları içerisinde 29 Nisan 2015 günü saat 07.17 sıralarında yol kenarında siyah Wolksvagen Caddy marka aracın yanında yerde yatar vaziyette, Eruh-Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan’ın cansız bedeninin bulunduğu" belirtildi.

OLAYIN TERÖR VE ADLİ YÖNLERİ ARAŞTIRIRILIYOR

Olayın ateşli silahla işlendiği bilgisi elde edildiği belirtilen açıklamada "Cumhuriyet savcılığı ile koordineli olarak, Siirt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timi, olay mahallinde gerekli inceleme ve tespitler yapmakta olup, olayın terör ve adli yönleri ile ilgili araştırmalara devam edilmektedir. Merhum köy muhtarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailemize başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

siirt-valisi.jpg

Siirt Valisi Tutulmaz ve beraberindeki heyet muhtarın köyündeki evinde böyle ağırlanmıştı.

siirt.20150429143814.jpg

Siirt'in Eruh ilçesinde Bağgöze köyünün muhtarı Mustafa Turhan, silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. Jandarma, bölgede inceleme yaptı.