BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Gezi davasında tüm sanıklar beraat etti

İstanbul'daki davada yargılanan, aralarında Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 26 sanık beraat etti.

Abone ol

Gezi Parkı Davası'nda yargılanan, aralarında Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 26 sanık beraat etti.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Hakim Onur Özsaraç, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" sücudundan 13 yıla kadar hapisleri istenen Mücella Yapıcı, Ender İmrek, Ali Çerkezoğlu, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin'in eylemlerinin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatlerine hükmetti.

Hakim Özsaraç, kararını açıkladıktan sonra "Düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendiriyoruz. Tek bir şartla, şiddet olmasın dikkat edin" dedi.

Davanın 7. duruşmasına Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu ile birlikte 16 sanık katıldı.

Ayşe Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu, Taksim'deki Gezi Parkı'nın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldığı 8 Temmuz 2013 tarihinde meydana gelen olaylarda gözaltına alınmışlardı.

'Haklılığımız ispat edildi'

Kararın ardından İstanbul Adliye Sarayı önünde Taksim Dayanışması adına basın açıklaması yapan Mücella Yapıcı, "Taksim Dayanışması'nın haklılığı ispat edildi" dedi.

Mücella Yapıcı, 1 Mayıs Cuma günü Taksim Meydanı'nın kapatılması ve alınan ulaşım tedbirlerini de eleştirdi ve "İstanbul Valiliği'nin bu kararında herhangi akılcı ve hukuki gerekçe bulunmamaktadır. 1 Mayıs'ta, yine 1 Mayıs Alanı'nda, Taksim'deyiz" dedi.