BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın 2 numarasından Başbakan Davutoğlu'na mektup

Bir dönem PKK'nın iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık, cezaevinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektupta, Başbakan'a övgüler dizdi.

Abone ol

PKK'nın eski iki numaralı ismi olan ve halen Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şemdin Sakık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na cezaevinden yazdığı mektupta, Başbakan'a övgüler sıraladı.

Sakık mektubunda Başbakan Davutoğlu'na 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal benzettiğini ifade etti.

semdin-sakik.jpegÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

Bir dönem PKK'nın iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık, Başbakan'a mektubunda hükümetin çözüm sürecinde attığı adımları, Kobani yangınında yükselen tansiyona karşı izlediği strateji ve IŞİD ile olan mücadelesindeki öneme dikkat çekti.

"BAŞBAKAN KOBANİ'NİN TEK MUZAFFER KOMUTANI"

Mektubunda iç çatışmalarla ülkelerini terk eden Suriyelilerden sonra Kobanili sığınmacılar için verilen Türkiye'ye giriş izninin siyasi ve insani açıdan tarihsel bir gelişme olduğunu aktaran Sakık şunları yazdı:

"KOBANİ'NİN TEK MUZAFFER KOMUTANI"

Sayın Başbakan sadece insani dürtülerine dayanarak 'onları içeri alın' dediği için hiç kimsenin hatta belki kendisinin bile farkında olmadığı bir tarihi karar vermiş oldu. Aslında bu kararla Kobani muharebesinin tek muzaffer komutanının kendisi olduğunu tarih er geç yazacaktır. Özal'ın Halepçe'nin tek muzaffer komutanı olduğunu gibi."

"SİZ DE MERHUM ÖZAL'IN AYNISI YAPTINIZ..."

Sayın Başbakanım siz de merhum Özal'ın aynısını hatta biraz daha fazlasını yaptınız. Merhum Özal döneminde katliamdan arta kalan Kürtler, Türkiye'ye sığınmışlardı. Siz ise hem IŞİD'in hem de PKK'nin katliam planlarını ikinci bir Halepçe ya da Şengal yaratma arzularını boşa çıkardınız. Sizin bu insani yaklaşımınız olmasaydı, IŞİD büyük bir katliam yapıp kirli amaçlarına ulaşacak, PKK ise mağdura oynayarak bunun üzerinden meşruiyet kazanmaya çalışacaktı. Amaçları buydu, siz bu amaçlarını kursaklarında bıraktınız.

"YÜZBİNLERCE KÜRT'E KUCAK AÇAN SİZLER..."

Hem IŞİD hem de PKK'nin Suriye'de bir katliam gerçekleştirmek için yıllardır nasıl çalıştıklarını anlatmayacağım. Türklere kucak açarak hem IŞİD'i hem PKK'yı hem de Türk - Kürt savaşı çıkarmak isteyenleri yenilgiye uğrattınız demekle yetineceğim. Sayın Başbakanım kim ne derse desin hem büyük bir katliamı önleyen hem de yüzbinlerce Kürt'e kucak açan sizler de Merhum Özal gibi Kürtlerin yazılı olmayan tarihine geçtiniz bile."

İşte o mektup:

 semdin-sakik-davutoglu-mektup.jpg
semdin-sakin-davutoglu-mektup2.jpg