BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan hakkında ilginç iddia

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden "Neue Zürcher Zeitung", "Öcalan'ın eli yeni yılda daha da güçlenecek" dedi.

Abone ol

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden "Neue Zürcher Zeitung" (NZZ) 2015 yılına damgasını vurması beklenen 10 kişiyi tahmin etti. "Tarih yazacak 10 kişi" başlıklı listede  Abdullah Öcalan'a ikinci sırada yer verildi. Gazete, "Öcalan'ın eli yeni yılda daha da güçlenecek" dedi.

TARİH YAZACAK

Yeni yılın gelişi nedeniyle İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden "Neue Zürcher Zeitung" (NZZ) 2015 yılına damgasını vurması beklenen kişileri tahmin etti. "2015'in tarihini yazacak 10 kişi" başlıklı araştırmada gazete yeni yılda yaşanması beklenen olaylara öncülük edecek lider ve siyasetçilere yer verdi.

Gazetenin listesinde birinci sırasında Afrika’nın en yaşlı devlet başkanı unvanını elinde bulunduran Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin eşi Grace Mugabe yer aldı. 2014 yılında parti yönetimine giren Mugabe'nin yeni yılda devlet başkanı olabileceği belirtildi.

ÖCALAN'IN ELİ GÜÇLENECEK

Listenin ikinci sırasında ise Abdullah Öcalan yer aldı. İmralı adasında tutulan Öcalan'ın barış ve çözüm sürecindeki rolünü anlatan gazete 2015 yılında Öcalan'ın elinin daha da güçleneceğini öne sürdü.