BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar birbirine düştü

Son operasyonlarla Avrupa'da köşeye sıkışan PKK'nın İngiltere'de de yöneticileri birbirine düştü.

Abone ol

Örgütün önde gelen yöneticisi "işbirlikçi" olmakla ve kendi hesabına yüklü miktarda para aktarmakla suçlanıyor.

Terör örgütünün İngiltere'deki sözde sorumluları İbrahim P, Arzu A. ve Sercan D. arasında yaşanan kavgasının, örgütün İngiltere'deki kadro ve finansman faaliyetlerine büyük sekte vurduğu ortaya çıktı.

SİYASİ ÇIKAR

Terör örgütünün sözde sorumluları Arzu A. ve Sercan D.'nin, İbrahim P.'nin faaliyetleri ile ilgili Kandil'e ve örgütün sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'a bir mektup gönderdiği belirlendi.

İngiltere'de terör örgütünün önde gelen ismi olan İbrahim P'nin tasfiye edilmesi talep edilen mektupta, söz konusu kişinin siyasi çıkar peşinde koştuğu, örgütsel konumunu kullanarak İngiliz siyasetçilerle yakın işbirliği yaptığı kaydedildi.

İBRAHİM P ŞANTAJ YAPIYOR

İbrahim P'nin örgüt imkanlarını ve Kürtleri kendi menfaatleri doğrultusunda kullandığı, Abdullah Öcalan ve Kandil'in İngiltere konusundaki rahatsızlığını görmezden gelerek, örgütün stratejisini ve çıkarlarını hiçe saydığı belirtilen ihbar mektubunda Dr.Hüseyin'in sınır dışı edilmesinde İngiliz yetkililere yardımcı olduğu ve şimdi aynı durumu diğer örgüt sorumluları için bir şantaj aracı olarak kullandığı iddia edildi.

Mektupta ayrıca, örgüt adına toplanan paralarla ticaret yaptığı, bir bankaya yüklü miktarda para aktardığı öne sürülen sözde sorumlunun, bununla da yetinmeyerek uyuşturucu kaçakçısı bir şahsın kızıyla evlenerek uyuşturucu sektörüne girmeye hazırlandığı da belirtildi.

MEKTUBUN ÖRNEĞİ SIZDIRILIYOR

İbrahim P. hakkında biran önce soruşturma açılması ve Kandil'de sorgulanmasının talep edildiği mektubun bir örneğinin de İngiltere'deki kadrolara sızdırılarak olayın örtbas edilmesinin önüne geçilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Terör örgütü PKK'yı tüm isimleri ile birlikte yasaklayan İngiltere, 2008 yılı başlarında terör örgütünün İngiltere sorumlularından "Dr.Hüseyin" kod adlı Selman Bozkur'u sınır dışı etmişti.