BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.241,56
HABER /  GÜNCEL

PKK evin önünde saldırdı! Silvan'da 2 şehit

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 uzman çavuş sokakta saldırıya uğradı. Saldırı sonucu iki asker de şehit oldu.

Abone ol

DİYARBAKIR' Silvan İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerin saldırısında uzman çavuşlar 31 yaşındaki Sinan Uçan ile 26 yaşındaki Tolga Topçuoğlu şehit oldu.

Olay, Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde birliklerine gitmek üzere evlerinden çıkan iki uzman çavuşa kaç kişi oldukları henüz belirlenemeyen teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda, isimlerinin Tolga Topçuoğlu (26) ve Sinan Uçan (31) olduğu öğrenilen uzman çavuşlar şehit oldu.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Çevrede incelemelerde bulunan polis, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Öte yandan, şehitlerin cenazesinin Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenilirken, buradan Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edileceği bildirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan bugün (1 Ekim) saat 07.30'da sıralarında yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, ağır şekilde yaralanan askerlerin derhal Silvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildiklerini; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları ifade edildi.

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz." denildi.