BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Piyano çalarak özgüven kazanıyorlar

Ankara'nın Polatlı Belediyesi'ne ait Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde piyano öğrenen engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde verecekleri konsere hazırlanıyorlar.

Abone ol

Ankara’nın Polatlı Belediyesi'ne ait Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde açılan piyano kursuna engelliler büyük ilgi gösteriyor. Engeliler, piyano çalarak özgüven kazanıyor.

Merkezde öğrenim gören 13 öğrenci, haftanın her günü bireysel piyano dersi alıyor. Piyano Öğretmeni Serdar Atalay, engellilere piyano çaldırmaktan çok müziği sevdirmek ve kendilerine olan özgüvenini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Atalay, “Her engel grubuna göre kişiyi tanıyoruz ve ona göre müzik aleti çaldırıyoruz. Piyanonun tuşlarına basarak el kaslarını geliştirebiliyoruz. Her engelli ile bire bir çalışıyoruz. Piyona çaldırmaktan daha çok müziği sevdirmek ve kendine olan özgüvenini sağlamak amaçlıyoruz.” dedi.

ÖNCE EL KASLARINI GELİŞTİRİYORUZ 

Piyano dersini bireysel yaptıklarını anlatan Serdar Atalay, “Öğrencilerin el hareketleri piyano çalmaya uygun değilse önce onların el kaslarını geliştiriyoruz. Daha sonra notaları öğretiyoruz. Ve sonra ilk şarkılarını çalmaya başlıyorlar. İlk başladığımızda kendilerine olan özgüvenleri yoktu başkalarının yanında piyano çalmıyorlardır. Ama zamanla o özgüveni kazanarak hem çalmaya hemde söylemeye başladılar.” şeklinde konuştu.

Atalay ayrıca, engellilerden oluşan bir koro kurup 3 Aralık Dünya Engelliler gününde konser vereceklerini sözlerine ekledi.