BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Milyonların gözü bu toplantıdaydı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına yönelik tartışmalara yanıt verdi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kritik kıdem tazminatı toplantısının ardından açıklama yaptı. Çalışma Bakanı Çelik, "10 gün içinde yeniden bir araya geleceğiz" dedi.

Bakan Çelik konu ile şunları söyledi:

"Kısa süre içinde yağacağımız toplantıda nelerde uzlaştığımız nelerde uzlaşamadığımız konuları çok daha net ortaya çıkacaktır. Esnek çalışmayla ilgili uzaktan çalışma gündemimizdeydi Tarafların çekinceleri vardır. Taslak üzerinde çalışmalarımızı yapacağız.

Bugüne kadar konuşulan herşeyi taslağa dönüştürdük. İnşallah bir çıkış bulacağız. Hükümetin herhangi bir zorlaması söz konusu değildir. Her yiğidin yoğrut yiyişi farklı olduğu gibi her konu başlı hakkında farklı görüşler var. Tüm tarafların görüşlerinin özetlendiği taslak oluşturmak önemli bir konu."

TOPLANTI ÖNCESİ DE KONUŞMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantı öncesi de gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Çelik, kıdem tazminatının kaldırılmasının söz konusu olmadığını, uygulamalardaki sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Faruk Çelik, işçi ve işveren sendika konfederasyonları başkanlarının da katıldığı Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, toplantıda alt işverenlik ve esnek çalışma konularının ele alınacağını kaydetti.

Bakan Çelik, kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki eleştirilerle ilgili ise şunları söyledi:

"Kim kaldırıyor kıdem tazminatını 'Kıdem tazminatını kaldıralım' diyen birisi mi var? Böyle bir şey yok ama yazılanlar çizilenler kıdem tazminatı kalkıyor. Biz böyle bir cümle hiç kullanmadık. Hükümetin hiçbir üyesi de kullanmadı.

'KALKSIN DİYEN YOK'

'Kıdem tazminatı kalksın' diyen yok. Uygulamada bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntılara birlikte nasıl çözüm buluruz tartışması çok farklı yerlere götürülüyor ve buralardan belki siyasi söylemler, belki meydanlara mesajlar, belki alan oluşturma, burası alan oluşturulacak bir yer değil. Bu çözülmesi gereken, çalışma hayatında sorunların çözülmesi gereken bir yaklaşım gerektiren bir konu başlığıdır.''