BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  DÜNYA

Sosyal medya boşanma oranını yükseltti

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, sosyal medya ve iletişim araçlarının boşanma oranları üzerindeki etkilerinin arttığını kaydede...

Abone ol

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, sosyal medya ve iletişim araçlarının boşanma oranları üzerindeki etkilerinin arttığını kaydederek, “Aile düzenlerinin bozulmaması, hatta yuvaların yıkılmaması için toplumumuz iletişim araçlarını daha bilinçli kullanmalıdır” dedi.
Bilgi çağının yaşadığı 21. yüzyılda internetin hayatın her alanında olduğunu söyleyen Başkan Şahin, bu büyük olanağın insanlara büyük faydalar getirdiği gibi zararlara da yol açabildiğini söyledi. Sosyal medya kullanımı, kısa mesaj ve telefon görüşmelerinin boşanma nedenleri arasında giderek artan oranları ile dikkat çekici olduğunu söyleyen Başkan Şahin, iletişimin yaygınlaşması ve kolaylaşmasının bir anlamda yan etkilerini yaşıyoruz dedi.
"Sadece biz değil tüm dünya bu tür konularda özgürlük ve güvenlik ikileminde kalmaktadır" diyen Şahin, “Şimdi gelinen noktada ne sosyal medya kullanımını yasaklayabiliriz ne de insanları bunları kullanmaktan alıkoyabiliriz. Bu sosyal bir hadisedir ve sosyal hadiselerde sosyal mühendislik çalışmalarının işe yaramadığı hep görülmektedir” dedi.

“TELEVİZYON KANALLARINA DA DİKKAT EDİLMELİ”
Başkan Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ama diğer taraftan da son yıllarda yaşanılan olaylara baktığımız zaman iletişim araçları kullanılarak eşler arası sadakat yükümlülüğünün ihlal edildiğini görüyoruz. Burada genelde eşlerden birisinin teknolojiyi diğerinden daha iyi kullandığı veya daha çok zaman ayırdığı hallerde problem yaşanıyor. Aile içi iletişim kopunca kenlojik iletişimle boşluğu doldurmaya çalışan eş zamanla ailenin dağılmasına yol açıyor. Burada aile eğitimine ihtiyacımız var, hatta evlilik öncesinde müstakbel eşleri evlilik ve aile okullarına almamız gerekiyor. Evlilik müessesesinin ciddi bir iş olduğu ve büyük sorumluluk gerektirdiği bir okul disiplini ile insanlara aktarılmalı. Deneye, yanıla sorumluluk duygusunun gelişmesi uygun bir metot değil. Üstelik ilk yanılgılarda evlilik birliği zarar görüyor ve sonrasında tamiri mümkün olamıyor.”
Sosyal paylaşım siteleri yanından televizyon kanalları üzerinden kısa mesaj yada cep telefonu bırakarak kurulan iletişimin de bazen çok ciddi sorunlar ve aile facialarına nenden olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, bu tür konularda da yine iletişimi denetlemek görevli kuruluşların alması gereken önlemler olduğunu söyledi.
(İHA)