BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,99
HABER /  DÜNYA

Sırtlanlara ‘el bebek gül bebek’ bakılıyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde nesli tehlikede olan ve doğal hayatlarında beslenmek için vahşi hayvanlara karşı olağanüstü tepkiler verebile...

Abone ol

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde nesli tehlikede olan ve doğal hayatlarında beslenmek için vahşi hayvanlara karşı olağanüstü tepkiler verebilen sırtlanlara, ‘el bebek gül bebek’ bakılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde bulunan ve nesli tehlikede olan hayvanlar için büyük bir çaba sarf ediliyor. Çizgili sırtlanlar gibi soyu tehlikede olan benekli sırtlanlar için hayvanat bahçesi yetkilileri bu hayvanlara büyük bir titizlik gösteriyor. Nesli tehlikede olduğu için hassasiyetle yaklaşılan sırtlanların bakımı ve beslenmelerine de büyük özen gösteriliyor. Doğal hayatlarında beslenmek için vahşi hayvanlara karşı olağanüstü tepki verebilen sırtlanlar, burada barınaklarında beslenmeleri için kendilerine verilen etleri zahmetsizce tüketiyor. Soyu tehlikede olan sırtlanlar günün büyük bir bölümünü barınaklarında uyuyarak geçiriyor. Ziyaretçilerin de büyük ilgisini gören sırtlanların 2014 yılında yavru vermesi bekleniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, soyu tehlikede olan her hayvan için önemli tedbirler aldıklarını hatırlatarak, “Hayvanat bahçemizde bir dişi bir erkek olmak üzere 2 tane benekli sırtlan bulunuyor. Bunlar özellikle leş yiyen hayvanlardır ve kemikli eti çok seviyorlar. Özellikle dana ve kaburga etini büyük bir iştahla tüketiyorlar. Bu hayvanlarımızı günde bir defa her birini birkaç kilo et vererek beslemeye çalışıyoruz. Bunların nesli tükenmektedir. Sırtlanlarımız cinsel olgunluğa ulaşmadığı için daha yavru alamadık. İnşallah 2014 yılında bu hayvanlarımızın doğum yapmasını bekliyoruz” dedi.
(İHA)