BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  DÜNYA

Merak edilen toplantı sona erdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantıda tüm tarafların taşeron işçilerinin, taşeron işverenlerin, iş dünyasının ve işçi se...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantıda tüm tarafların taşeron işçilerinin, taşeron işverenlerin, iş dünyasının ve işçi sendikalarının taleplerini özet bir metne dönüştüren bir takdimi taraflara yaptıklarını belirterek, "10 günlük süre içinde bir kez daha bir araya geleceklerini ifade etti.
Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bugün tüm tarafların taşeron işçilerinin taleplerini, taşeron işverenlerin taleplerini, iş dünyamızın taleplerini ve işçi sendikalarımızın taleplerini özet bir metne dönüştüren bir takdimi taraflara yapmış bulunduk. Geçmişten bugüne kadar taşınan bu konuların teknik boyutu önemli. Üzerinde teknik düzeyde çalışmamız gerekir’ diye bir ittifak oluştu. 10 günlük süre içinde bir kez daha bir araya gelip burada özetlenen bu bilgilerin uzlaşmaya dönüşüp dönüşemeyeceği konusunu birlikte netleştirmiş olacağız" dedi. Çok verimli, seviyeli bir toplantının taraflarla birlikte gerçekleştirildiğini anlatan Çelik, bugüne kadar gelen tüm taleplerin özet şekline dönüştürüldüğünü ifade etti. Bunun Bakanlığın, işçi veya işveren kesiminin bir taslağı olmadığına dikkati çeken Çelik, kısa süre içinde yapılacak toplantıda hangi konularda uzlaşılıp uzlaşılamayacağının netlik kazanacağını belirtti.
Çelik, esnek çalışma modeline ilişkin, "Uzaktan çalışma gündem maddemiz ve bir de istihdam bürolarıyla ilgili durum vardı. Oralarda tarafların çekinceleri var. Çalışmalarının yapıp son şeklini vermiş olacağız" dedi.
Bir soru üzerine Çelik, "Ortak bakışımız şu, sorun alanları var ama her kesimin bu soruna bakışı farklılık arz ediyor. Bunları ne kadar uyumlaştırabilirsek o derece başarılı olacağız. Geldiğimiz nokta, tüm tarafların görüşlerinin özetlendiği taslak üzerinde çalışacağımız konu önemli bir konu" ifadelerini kullandı.
Çelik, "Yapılacak olan şey, tıkanan noktaları açmaktan ibarettir" dedi.
(iha)