BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  DÜNYA

Adana Valisi derhal görevden alınmalı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş derhal görevinden alınmalıdır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısının ilk bölümünde Atatürk’ün ölümünün 75. yılında düzenlenen anma törenlerine ayıran MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Atatürk’ün ölümünün 75. yılında halk tarafından büyük bir yoğunlukla anıldığını, fakat devlet ricalinin tutumunun ise ibret verici olduğunu söyledi. Hükümeti eleştiren Yeniçeri, “AK Parti iktidarı Erdoğan liderliğinde dini, ahlaki ve toplumsal değerleri maske olarak kullanarak yaşam alanına müdahale etmekte, temel insan hak ve özgürlüklerini de çiğnemektedir. İktidar, marjinal ya da sapkın bir takım davranışları gerekçe göstererek yurttaşların özel yaşamlarının her alanlarını denetim altına almanın hesaplarını yapmaktadır” şeklinde konuştu.
Son zamanlarda bazı valilerin siyasetçi gibi, iktidarın il başkanı gibi hareket ettiğini söyleyen Yeniçeri, “Valilik makamının siyasi bir makam değil, idari bir makam olduğu ve valilerin devleti temsilen görev yaptıklarını bazı valiler unutmuş gibiler. Siyasetçiden çok siyasetçi gibi davranmak herhangi bir valiye yakışmamaktadır. Siyasileşmiş valiler yozlaşmış iktidarın kanıtlarıdır. Türk milletine hakaret eden, tehdit eden, mafya lideri gibi racon kesen valilere layık değildir. Valiler halkı tehdit etmez, tahrik etmez, tahkir etmezler. Valiler halkla devletin ya da idarenin arasını açmazlar. Aksine valiler halka hizmet ederler, valilik sorumluluk makamıdır. Adana Valisi’nin bir vatandaşa karşı söylediği ve basına yansıyan sözleri bir valiye yakışmamaktadır. Başka vilayetlerde bazı valilerin iktidar partisi yandaşı türünden tutum ve tavırları da halkı birbirine düşürücü niteliktedir. Vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş derhal görevinden alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
(İHA)