BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  DÜNYA

Duayen gazeteciye veda

Usta gazeteci Savaş Ay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’ndeki törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kat...

Abone ol

Usta gazeteci Savaş Ay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’ndeki törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay için uzun yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi’nde, ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na iki ayrı tören düzenlendi. CRR’deki törenin ardından usta gazetecinin cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Savaş Ay’ın yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile çok sayıda kişi katıldı.
Başbakan Erdoğan’ın programı müsait olmadığı için törene katılamadığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Başbakanımız adına, hükümetimiz adına tüm sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum. Başbakanımız bizzat son yolculuğuna uğurlamak için buraya geleceklerdi ama programları müsait olmadı. Başbakanımız ve hükümetimiz adına ben ve diğer arkadaşlarımız katıldı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seveni çok olan birisiydi. Arkasından dua edeni çok” diye konuştu.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Hepimizin tanıdığı çok değerli bir isimdi. Savaş Ay koşardı, coşardı, coştururdu. Savaş Ay’ın yenilikçi, yaratıcı bir kimliği vardı. Savaş Ay zaman zaman bizi hep duygulandırır, zaman zaman da hüzünlendirirdi. Bugün o hüzünlendirdiği anlardan birisi. Mekanı cennet olsun” dedi.
Cenaze töreninde Savaş Ay’ın yeğeni, tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Savaş Ay’ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bakan Çelik ve Başkan Topbaş da bir süre cenaze aracının arkasından yürüdü. Savaş Ay’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Topkapı Mezarlığı’na götürüldü.
(İHA)