BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pelin Batu yine fena saçmaladı

Kurban Bayramı'nda sokaklarda meydana gelen görüntüler sonrası 'Kurban Bayramı yasaklansın' çıkışı yapan Pelin Batu'ya canlı yayında bu sözleri soruldu.

Abone ol

Habertürk TV ekranlarında Simge Fıstıkoğlu'nun Burası Haftasonu programına konuk olan Pelin Batu, 'Kurban meselesinin bu kadar patladığının farkında değildim. Dışarı çıktımda yanıma insanlar gelip biz de sizin yanındayız dediğinde bu durumun farkına vardım' diye konuştu.

KURBAN KESMEK PAGAN DİNLERİNDE DE VAR

Kurban kesmenin sadece müslümanlıkta olmadığını pagan dinlerinde de kurbanın olduğunu kaydeden Batu, 'Her kurban bayramında kaçan ve ölen hayvanları görünce içim parçalanıyor. Ben hayatımda hiç kurban kesmedim ama bir taraftan da şu doğrudur şu yanlıştır diyecek değilim. Ben ve ailem bunu yapmıyoruz ve inanmıyoruz. Ve keşke bu boyutta olmasın demeyi isterdim. O kadar çok insan var ki ve o kadar vahşice her şeyi kendimize göre kullanıyoruz ki. Binlerce yıl önce bu tahribat o kadar değildi. Kurban kesmek sadece müslümanlıkta değil pagan dinlerinde de var. Belki de genlerimize işlemiş bu durum' görüşlerini savundu.

BEN TAPINMASINII İSTEYEN BİR TANRIYA İNANMAM

İnsanların inançlarının tartışılmasını görgüsüzlük olarak tanımlayan Pelin Batu, 'Nietzsche benim en sevdiğim yazar. Onun çok güzel bir lafı var, der ki 'Ben sürekli övülmek isteyen, tapınılmasını isteyen bir tanrıya inanmam' Burada bitireyim daha ileriye gitmem. Daha önce söylediğim için şimdi de söylüyorum, ben deist değil ateistim. Ben kendimi bildim bileli ateistim.' dedi.

PELİN BATU DAHA ÖNCE NELER SÖYLEMİŞTİ? TOPLUMDAN NASIL TEPKİLER ALMIŞTI? HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN