BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA

Parola Merkez sağ birleşiyor

DP'de yaşananlar Celal Adan'ı daha da hırslandırdı. Hayal kırıklığına uğrayanları demirkıratın altına çağırdı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ''Merkez sağın birleşmesine gönül vermiş, ancak yaşanan gelişmeler karşısında hayal kırıklığına uğramış herkesi ''demirkıratın'' altında bir araya gelmeye'' çağırdı.

Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada ''DP'nin merkez sağda bütünleşmeyi sağlamak için yola çıktığını'' belirterek, ''Bu yoldan, bu kararlılıktan ve iradeden hiçbir hal ve şartta dönüş yoktur'' görüşünü dile getirdi. Merkez sağın bütünleşmesinin seçimlere kadar geçen sürede, doğrudan halkın iradesiyle ''DP'nin adı ve bayrağı altında gerçekleştirmek azmi ve kararlılığı içinde olduklarını'' kaydeden Adan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bugünden itibaren tüm DP teşkilatları ile merkez sağın bütünleşmesine gönül vermiş, ancak yaşanan gelişmeler karşısında hayal kırıklığına uğramış partili, partisiz herkesi demirkıratın altında bir araya gelmeye çağırıyorum. Bugün, Türkiye'nin denge ve istikrarının adresi, istismarcı siyasetlere karşı hak ve hukukunun savunucusu merkez sağın iktidarı için, yeni umutların ve imkanların ortaya çıktığı bir gündür. Bu kapı, geçmişteki tüm kırgınlıkların, küskünlüklerin, anlaşmazlıkların üstüne bir çarpı çekerek ülkenin kaderi, çocuklarımızın geleceği için el ve gönül birliği yapacak herkese açıktır.'' Adan, seçimlere giderken parolalarının ''Merkez sağ birleşiyor'', hedeflerinin ise ''iktidar'' olduğunu belirtti.