BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
HABER /  MEDYA

AK Parti'ye en yakın gazetede Abdullah Gül sansürü!

Hükümete en yakın gazetelerden Star'ın istifa eden yazıişleri müdürü Doğan Ertuğrul, gazetenin mutfağında yaşananlara dair çarpıcı açıklamalar yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan ile Abdullah Gül arasında bir köşk gerilimi yaşandığı iddia edilirken hükümete en yakın lerden Star'dan istifa eden yazı eski işleri müdürü Doğan Ertuğrul çarpıcı iddialarda bulundu.

T24'ten Hazal Özvarış'a konuşan Doğan Ertuğrul'un anlattıkları, Star gazetesindeki Erdoğan barajının altında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kaldığını, sansür tartışmasının Gezi Parkı protestolarına destek veren Cem Yılmaz'a kadar uzandığını da ortaya koyuyor.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN RÖPORTAJI SANSÜRLENDİ

- Kapatmadan soralım; Başbakanlık’tan açılan telefonların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı’ndan da çaldırılan gazete telefonları oldu mu?

Star gazetesi Başbakan’a o kadar yakın bir mesafede ki Cumhurbaşkanı’na yakın olamaz.

- Cumhurbaşkanı’nın haberleri öteleniyor mu?

Çok olağanüstü bir durum yoksa Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’dan büyük verilmesi arzu edilmez. Hiyerarşi Sayın Başbakan’dan başlıyor. 3 yıl kadar önce Cumhurbaşkanı ile yapılan bir röportajın can alıcı kısımları Başbakan rahatsız olabilir kaygısıyla gazeteye konmadı. Üstelik o röportajda Sayın Cumhurbaşkanı 27 Nisan muhtırasına karşı bildirinin nasıl hazırlandığı konusundan kamuoyunda pek bilinmeyen çok önemli şeyler anlatıyordu. Ama o bölümler ayıklandı.

GEZİCİ DİYE CEM YILMAZ'A YASAK TARTIŞILDI

- Dolayısıyla Bülent Ersoy da kolay kolay gazeteye giremez mi?

Bülent Ersoy Sabah’a girmezdi ta ki Başbakan’ın sanatçılarla görüşmesinde Başbakan’la aynı karede gözükene kadar. Bütün mesele bu. Bunun bile meşruiyeti Sayın Başbakan üzerinden gerçekleşiyor. Mesela Cem Yılmaz Gezi’ye destek verdi diye “Star’a girmesin” dendi. Adı bile haber olan bir insandan bahsediyoruz! “Gezici” diye - ki bu söz Gezi’ye karşı çıkan iktidar yanlılarının zekâ düzeyini gösterir- böyle bir ismin gazeteye alınmaması mümkün mü?

- Cem Yılmaz dâhil Gezi’ye destek veren ünlüler Star’da yasaklı mı?

Bu isimlerin haberlerinin girilmesinden hoşnut olunmuyordu ama biz hepsini de girdik. Ben Berkin Elvan’ın cenaze fotoğrafının, Gezi Parkı olaylarındaki tutumundan dolayı Cem Yılmaz’ın gazeteye girmesinin hoşnut olunmadığı bir dönemde bunları gazeteye koymamız gerektiğini ve koyacağımızı söylemenin iyi bir şey olduğuna inanıyorum. Bunların bir anlamının kalmadığına inandığım bir dönemde de ayrıldım zaten.

EGEMEN BAĞIŞ İKİYÜZLÜ

- Bugünden geriye baktığınızda Star gazetesinde kimlerin günahını aldığınızı düşünüyorsunuz?

Son dönemde ve Gezi sürecinde birçok insanın günahını aldığımızı düşünüyorum.17 Aralık sonrası koskoca bir camianın günahı alındı. Ergenekon sürecindeki suçlamalar dışında başka haberlerle anılan isimler oldu. Mesela Türkan Saylan’ın başörtüsüne karşı hoşnutsuzluğu çıktı basına ki ne başörtüsünden, ne AKP’den hoşnut olmak zorunda değil kimse. Böyle bir sürü insan ekleyebilirsiniz.

Özel hayatları deşifre eden insanlar oldu. Tartışmasını onlarca kez yapmışızdır. Aslında bunu konuşmak bile anlamsız. Ben bunu siyasetçi olarak yaptığı asla kabul edilemez olan ve son derece ikiyüzlü olduğunu düşündüğüm Egemen Bağış’ın “makara Bakara”sı için de söyledim. Özel hayat, özel hayattır. Ergenekon iddianamesinde sanıklar arasındaki aşk ve gönül ilişkilerine de aynı tepkiyi verdim. Bu konuda vicdanım son derece rahat. Ama bunların hepsinin gazeteye girmemesine muvaffak olmuş muyumdur, hayır. Çünkü gazeteyi sadece yazı işleri müdürü yapmıyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN