BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Baş ağrısı komalık etti

Çektiği baş ağrıları yüzünden komaya giren 65 yaşındaki Hüsnü Akyürekli, 3 saatlik bir operasyonun ardından hayata döndü. <br/>Yaklaşık 3 gü...

Abone ol

Çektiği baş ağrıları yüzünden komaya giren 65 yaşındaki Hüsnü Akyürekli, 3 saatlik bir operasyonun ardından hayata döndü.
Yaklaşık 3 gündür baş ağrısı çeken Hüsnü Akyürekli’nin birden şuurunun kapanmasının ardından paniğe kapılan ailesi, ilk önce yaşadıkları şehir olan Mersin’deki hastanelere başvurdu. Çok kısa zaman içerisinde komaya giren Akyürekli, yeterli imkanların sunulamamasından dolayı Adana’daki Avrupa Hospital’e sevk edildi.
Hastanın gelişinin ardından kısa bir zaman içerisinde tüm işlemleri onaylandı. Zamanla yarışan doktorlar, beyin fıtıklaşması geçiren ve derin bir koma içerisinde olan Hüsnü Akyürekli’yi acil ameliyata aldı.
Hastaneye geldiğinde sadece kalbinin çalıştığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İkram Argun Kavuncu, solunumu yetersiz ve şuuru tamamen kapalı olan hastayı 3 saat süren ameliyat sonunda hayata döndürdü.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. İkram Argun Kavuncu, hastanın genel durumu hakkında şunları söyledi:
“Hüsnü Akyürekli’nin rahatsızlığı, kanamaya veya tümöre bağlı beynin şişmesi durumudur. Öncelikle hastanın kafatasını açtık, beyne ulaşarak, orada gerçekleşen kanamayı durdurduk. Örnek vermek gerekirse, bir otomotiv lastiğinin meme yapması gibi bir şeydir bu. İşte biz o meme yapan kısmı özel mikro cerrahi aletlerimizle kontrol altına aldık. Ameliyat çok başarılı geçti. Baş ağrıları ölümcül hastalıkların habercisi olabilir. Dikkate alınmalıdır.”
İyileşme sürecinde olan hasta Hüsnü Akyürekli ise yaşadığı kabusun ardından yeniden hayata dönüş hikayesini şöyle anlattı:
“Banyoya girdim, bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, evlatlarım, tedavim için donanımlı bir hastane arıyorlardı. Avrupa Hospital bizlere kucak açtı. Doktoruma ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
(İHA)