BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  MEDYA

Özdemir çapulcu yazara neden yer verdi?

Yeterince beslenemediği için AK Parti seçmenlerinin boylarının kısa olduğunu yazan çapulcu yazara köşesinde yer veren Cüneyt Özdemir, eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Empati arayışı olarak o yazıya köşesinde yer verdiğini söyleyen Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, yazının iyi niyetli olduğunu savundu.

AK Parti'nin Yenikapı meydanındaki mitigine gidip hakarete varan izlenimler aktaran çapulcu yazar Tekip Öztop'un yazısı olay oldu. 

BESLENEDİKLERİ İÇİN BOYU BENDEN KISA OLANLAR

Blog sitesi yazarı Öztop, yazısında "Onlar nasırlı eller… Yorgun bacaklar… Onlar talimatla bayrak kaldıranlar… İtaat edenler… Onlar beslenemedikleri için boyu benden kısa olanlar… " ifadelerini kullanmıştı. 

MAKARNA O KADAR DEĞERLİ Kİ

İnterneti, twitter'ı ve akıllı telefonu kullanmayanlar olarak gördüğü insanlar için Öztop'un yazısında "O 'Makarna' o kadar değerli ki onlar için… Çocuğu o makarna sayesinde doyuyor. Bunu 1 liraya satılan simide, 50 kuruşa satılan suya yutkunarak bakan onlarcasını görünce anladım." deniliyordu.

CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'ın konuğu olan Özdemir, kendisine yönelik eleştirilere böyle cevap verdi:

ÇOK DA İYİ NİYETLİ YAZILMIŞ

"Bana şey gibi geldi. Empati arayışı. Çok da iyi niyetli yazmış. Gitmiş oraya. Anlamaya çalışmış. Onun anlattığı pek çok şey mütedeyyin insanı, onlar için eski bir ezberin yeniden dolaşıma sokulmuş. 

MAĞDURİYET EDEBİYATI BİTTİ

Benim de karşı olduğum o söylem Gezi'yle birlikte bitti. Mağduriyet edebiyatı bitti. Bu arkadaşım da bunu yazarken böyle bir hava yaratmış. Ben de bundan alıntı yaptım. Benim niyetim ya bak böyle de bir şey yapılmış, ne kadar ilginç demek. Fakat gördüğüm kadarıyla sonradan gelen tepkilerden anladım ki benim anlatmaya çalıştığım ile insanların anladıkları çok yanlış olmuş. Benim hatam. Ben bunu düşünmeliydim gerçekten.

Yolsuzluklar var, ses kayıtları dinleniyor, ne konuşacaklar savunacak bir şey yok.  Bir kaç tane yazar var. Bildiğimiz içi boş adamlar isim vermeyeyim, üzerine atladılar. "

ÇAPULCUYA İTİRAZ EDEN BİR AK PARTİLİNİN MAİLİNE YER VERDİ

Öte yandan çapulcu yazarın izlenimlerini köşesine taşıyan Cüneyt Özdemir, tepkiler üzerine bugünkü köşesinde o yazara itiraz eden AK Parti'nin İstanbul mitingine katılan bir okurun mailine yer verdi.