BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başkan Çelikbilek Beykoz Devlet Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yoğun mesaisinin bir bölümünü hasta ziyaretlerine ayırdı.

Abone ol

Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Başkan Çelikbilek, hastanede tedavi gören vatandaşlar ve yakınlarıyla sohbet edip taleplerini dinledi, hastalara acil şifa diledi.

Hastane ziyaretinde Başkan Çelikbilek’e, Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik eşlik etti. Hastanede tedavi gören genç, yaşlı, herkesle yakından ilgilenen Başkan Çelikbilek, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hepsine ayrı ayrı karanfil hediye etti. Vatandaşlarsa Başkan Çelikbilek’in ziyaretine güler yüz ve başarı dilekleriyle karşılık verdiler. Hastane ziyaretinde Beykoz Belediyesi’nin 5 yıllık dönemde sağlık alanındaki yatırımlarına da değinen Başkan Çelikbilek, çalışmalarını şu şekilde sıraladı:

21.550 Vatandaşa Ücretsiz Önleyici Sağlık Hizmeti

Beykoz’da koruyucu hekimlik hizmetlerini yaygınlaştırmak, Beykozlulara erişilebilir sağlık hizmetleri sunmak üzere “Gezici Sağlık Otobüsü’’ ile her mahalle ve köye sağlık hizmeti götürdüklerini ifade eden Başkan Çelikbilek, Beykoz’da 21.550 kişiye ücretsiz sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.

Sağlıklı Bir Beykoz İçin Çalışıyoruz

5 yıllık görev sürecinde sağlık konusunda çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, “Sağlık hizmetlerinden tüm ilçe halkının aynı kalitede ve eşit şekilde yararlanabilmesi için Örnekköy Aile Sağlığı Merkezi, Soğuksu Aile Sağlığı Merkezi, Kavacık-Zekiye Sabri Özel Aile Sağlığı Merkezi, İncirköy Prof. Dr. Nafiz Uzluk Aile Sağlığı Merkezi, Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı Binası, Çubuklu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Beykoz Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni hizmete açtık. Sağlıklı bir Beykoz için çalışıyoruz’’ dedi.

Hizmete açılan sağlık merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Çelikbilek, 5771 kişiye ücretsiz psikolojik danışmanlık ve terapi hizmeti, 2292 kişiye ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti, 7464 kişiye ücretsiz olarak ambulans hizmeti sunduklarını açıkladı.

Dünya’da obezitenin giderek yaygınlaştığını ve bu noktada önceden tedbir alarak okullarda 22.713 öğrenciye obezite taraması yapıldığını hatırlatan Başkan Çelikbilek, sağlık alanında sunulan diğer hizmetler kapsamında Beykoz’da 112 Acil İstasyon sayısını 4’e çıkardıklarını, sağlık seminerleri ve ilk yardım eğitimleri düzenlediklerini, organ bağışına destek verdiklerini ve kapalı mekânlarda sigara denetimlerini sıklıkla yaptıklarını açıkladı.

Yeni Dönemde Sağlık Yatırımları Artarak Devam Edecek

Başkan Çelikbilek yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri arasında; aile sağlığı merkezlerini Beykoz’da daha da yaygınlaştıracaklarını belirterek: “Her şeyden önce sağlık gelir. Sağlık varsa huzur vardır, mutluluk vardır, bereket vardır. Bu nedenle Beykozlunun sağlığı için 5 yılda çok büyük işler başardık. Yeni dönemde de sağlık alanındaki yatırımlarımız artarak devam edecek’’ dedi.