BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özal iddianamesinde Semra Özal sürprizi!

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede Semra Özal ile ilgili iddia yer almadı.

Abone ol

Banu İriç

İNTERNETHABER.COM (Özel İçerik)- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin şüphelerin ardından hazırlanan ve geçtiğimiz hafta kabul edilen iddianamede çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Özal'ın suikast sonucu öldürüldüğü iddiasında bir numaralı sanık olarak gösterilen Levent Ersöz'ün söylediği iddia edilen Semra Özal ile ilgili bir cümle iddianameye farklı bir biçimde girdi.

 Gizli Tanık Selçuk ve Malatya Zirve Yayınevi Katliamı'nda da tanıklık yapan İlker Çınar'ın iddiaları Özal'ın ölümüyle ilgili şüpheleri kuvvetlendirerek iddianameye girmişti.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede Levent Ersöz, TCK'nın 156. maddesinde yer alan "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır." suçundan yargılanıyor.

'KARISINA BİLE ÖLDÜRTÜRÜZ' KISMI İDDİANAMEDE YOK

Ergenekon davasında Gizli Tanık Selçuk geçtiğimiz aylarda çok önemli bir iddia ortaya atmıştı. Selçuk, Ersöz'ün "Biz çok güçlüyüz gerektiğinde bir cumhurbaşkanını karısına bile öldürtürüz" dediğini iddia etmişti.

CNN Türk'te dün akşam yayınlanan Tarafsız Bölge programında Özal iddianamesi ele alındı. Programda İlker Başbuğ'un da avukatlığını yapan İlkay Sezer çarpıcı bir iddiayı dile getirdi. Sezer, Gizli Tanık Selçuk'un Levent Ersöz'ün söylediğini iddia ettiği Semra Özal ile ilgili kısmının Turgut Özal iddianamesinde makaslanarak verildiğini açıkladı.

İddianamede Selçuk ile ilgili bölüm "Turgut ÖZAL’ın ölümüyle ilgilide şu konuşmayı bizzat kendisinin Levent ERSÖZ’den duyduğunu, (Levent ERSÖZ’ün) Biz gerektiğinde Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişiyi de zehirletiriz, öldürtürüz dediğini ... beyan etmiştir" şeklinde yer aldı.

İşte iddianamede o iddiaların çıkarılmış hali:

ozal-iddianamesi.20130423100111.jpg


Ergenekon davasında Gizli tanık Selçuk ve Zirve Yayınevi Davası'nda İlker Çınar'ın iddiaları ile iddianame hazırlanmıştı.

semra-ozal-mi-oldurdu.jpg