BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.399,21
HABER /  DÜNYA

ÇALIŞTIĞI BANKAYI SOYARAK KAYIPLARA KARIŞTI

Adana’nın Kozan ilçesinde bir banka şubesinde çalışan kişi, müşteri hesaplarından aldığı yaklaşık 2 milyon TL ile kayıplara karıştı.<br/>Edi...

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde bir banka şubesinde çalışan kişi, müşteri hesaplarından aldığı yaklaşık 2 milyon TL ile kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, bir bankanın kozan şubesinde çalışan Alper K.’nın geçtiğimiz hafta içerisinde uzun vadeli müşterilerinin hesaplarından aldığı paralarla ortadan kaybolduğu ileri sürüldü.
Olayı araştıran polis, banka müdürü ve banka çalışanlarının ifadesine başvurdu. Alper K’nın hesaplardaki paraları aldığı gün izne ayrıldığı ve o günden beri de kayıp olduğu öğrenildi.
Kozan Emniyet Müdürlüğü ve Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma ve inceleme başlattığı öğrenilirken bazı banka mağdurları emniyet müdürlüğü ile cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek şikayetçi oldukları öğrenildi. Bazı mağdurların ise bankaya giderek paralarını istediği öğrenilirken banka yetkilileri telaşlanacak bir durumun olmadığını belirttikleri bildirildi.
Mağdurlardan Ahmet Köse, “Orman işletmesinden emekliyim. Emekli tazminatımı bankaya yatırdım. Geçen hafta bankaya gittim paramın olmadığını öğrendim ve şok oldum. Benim 25 yıllık emeğim. Banka müdürüne sordum bana bir güvence veremedi.Bizim paramız ne olacak. Devletin bankasına güvenip para yatırmayalım mı ?Biz kime güvenelim” dedi.
Süleyman Karakılçık isimli vatandaş ise “Bankaya gittiğimde benim gibi 4 kişi ile karşılaştım. 25 bin lira param vardı. Mağdur olanlardan birisi beni aradı. Bende bankanın müşteri hizmetlerini aradım hesabımda paranın olmadığını o zaman öğrendim. Banka bize bir açıklama yapmıyor müfettiş gelecekmiş dediler. Benim parayı yatırdığıma dair dekontlarım elimde hem de o Alper’in imzası ile. Zaten bana sistem yok dedi birkaç defa ama ben yinede elime dekontlarımı aldım” diye konuştu.
Mehmet İnceer isimli banka mağduru ise yaptığı açıklamada, "Bizi dolandıran paraları alan kişi ile kardeş gibiydik.3 senedir tüm hesaplarımı takip ediyor güveniyordum. Bunu bana yapmamasını düşünüyordum. Bende diğer arkadaşlar gibi bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Hesabımda para olmadığını öğrenince Kozan Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulundum. Demek ki insanlar bu kadar yanlış insanlarmış” dedi.
Öte yandan, olayı araştırmak üzere müfettiş görevlendirildiği öğrenilirken, polis, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
Şu ana kadar 8 kişinin şikayetçi olduğu öğrenilirken bu sayının 80 ile 100 kişi arasında olduğu belirtildi.
(İHA)