BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.399,36
HABER /  DÜNYA

ÇOCUK BAYRAMI’NIN EN ACI HABERİ AFYONKARAHİSAR’DAN GELDİ

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde bir baba hastalığı nedeniyle sürekli ağlayan 4 yaşındaki oğlunu döverek öldürdüğü iddiası ile tutuklana...

Abone ol

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde bir baba hastalığı nedeniyle sürekli ağlayan 4 yaşındaki oğlunu döverek öldürdüğü iddiası ile tutuklanarak cezaevine konuldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en acı haberi Afyonkarahisar’dan geldi. Çocuk bayramı arifesinde Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyünde çiftçilik yapan Aydın Ç. iddialara göre, hastalığı nedeniyle sürekli ağlayan 4 yaşındaki Süleyman Ç. isimli oğluna sinirlenerek dövmeye başladı. Kedini kaybeden baba Aydın Ç. hırsını alamayarak minik Süleyman’ı fenalaşıncaya kadar tekme tokat dövmeye devam etti. Minik Süleyman’ın fenalaşması üzerine yakınları tarafından 112’ye haber verildi. Hızla olay yerine gelen 112 ekipleri minik Süleyman’ın cansız bedeni ile karşılaştı.

OLAYI ÖLEN ÇOCUĞUN KARDEŞİNİN İFADESİ AYDINLATTI
Olaya el koyan jandarma ekipleri ise minik Süleyman’ın ölüm nedeninin belirlenmesi için yakınlarının ifadesine başvurunca olay kısa sürede aydınlatıldı. Aydın Ç.‘nin ilkokul 4. sınıfa giden büyük oğlu Nevzat Ç. yaşananları jandarmaya anlatarak, babasının kardeşini dövdüğünü ve kardeşinin de bunun üzerine fenalaştığı ifadesini verince, baba Aydın Ç. jandarma tarafından hemen gözaltına alındı.
Minik Süleyman’ın cansız bedeninin götürüldüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve burada yapılan ilk incelemelerde böbrek ve kafatası kısmında darp izleri tespit edildiği bildirilirken, 4 yaşındaki çocuğun kesin ölüm nedenin belirlenmesi için cenazesinin Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.
Baba Aydın Ç. ise jandarmadaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Dinar Kapalı Cezaevine gönderildi.

"BİR BABA EVLADINA NASIL KIYAR?"
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise minik Süleyman’ın ölüm nedeninin tespiti için yapılan ilk incelemelerde vücudunda morluk ve darp izlerine rastlandığını doğrulayarak şöyle konuştu:
“Bir insana, bir hayvana bile incitici davranışta bulunmak bir insana yakışmaz. Bir babaya hiç yakışmaz, psikolojik sorunları olsa gerek, yoksa bir baba bir evladına kıyamaz. Çocuğun ölümüne neden olacak şekilde dövülmesi her tülü acının üzerinde. Ben anlam veremiyorum böyle bir olaya. Olaya adli makamlar el koydu ve baba tutuklandı. Olay sonucu ne yazık ki 4 yaşındaki çocuk ölmüş baba tutuklanmış. Bu olay inşallah son olur. Çocuğun cesedinin üzerindeki morluklardan ilk bulgular, çocuğa şiddet uygulandığını gösteriyor. Ama kesin ölüm nedeni adli raporu açıklandıktan sonra ortaya çıkacaktır. Ancak şiddet uygulandıktan sonra çocuk öldüğü için şimdi dayaktan öldüğü gibi bir kanaat hakim.”
(İHA)