BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  DÜNYA

ÇİFTÇİLERDEN ’’ÇÖZÜM SÜRECİ’’ AÇILIMI

Çözüm sürüce destek vermek amacıyla Akdeniz bölgesindeki çiftçiler Güneydoğulu çiftçilerle biraya geldi. <br/>Ortadoğu Tarım Fuarı’na katılm...

Abone ol

Çözüm sürüce destek vermek amacıyla Akdeniz bölgesindeki çiftçiler Güneydoğulu çiftçilerle biraya geldi.
Ortadoğu Tarım Fuarı’na katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Mersin Silifkeli çiftçiler, Diyarbakırlı çiftçilerle bir araya gelerek çözüm sürecine destek verdiklerini dile getirdi. Diyarbakır Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen Akdenizli ile Güneydoğulu çiftiler, sürdürülen çözüm sürecinden umutlu olduklarını ifade etti. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyacın olduğunu anlatan Diyarbakır Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu sözcüsü Kenan Akdeniz, “Birliğimizi diri tutmamız açısında bu gidiş gelişlerimizi sıklaştırmamız gerekiyor” dedi.
Kendisinin göç mağduru olduğunu ifade eden Akdeniz, büyük acılar yaşamasına rağmen devlete karşı kin gütmediğini söyledi. Akdeniz, “Arada çok büyük bir algı sorunu var. Birileri tarafından ne yazık ki aralara duvarlar örünmüş. Birileri bizlerin birbirlerini anlamalarını istemedi. Ülke olarak tarihi bir süreçten geçiyoruz. Ülkenin şekillendiği bir süreçten geçiyoruz. Bu bölgede çok büyük sıkıntılar yaşandı. Yaşanan sorunlar bu ülkenin dört bir yanına yansıdı. Kendim göç mağduruyum. Köyüm yakıldı, evimden, canımdan, malımdan oldum. Tüm bunlara rağmen bu ülkeye karşı hiçbir zaman kin gütmedim. Bu gemi batarsa, hepimiz boğuluruz. Bizim yapmamız gereken, bu gemiyi sağlam limanlara götürmek. Hükümetimizin başlattığı bu tarihi süreci iyi anlamamız gerekiyor. Bizim, batıdaki insanlara karşı hiçbir ön yargımız yoktur. Onların da bize karşı olmamaları gerekiyor. Bizi birbirine kırdırtan ön yargılardır. Biz eğer kardeşsek, kardeş kardeşin sorununu gelir dinler. Birbirimizin sorunun dinlemeliyiz. Kardeşlik hukukumuzu güçlendirmek için, bu tarihi sürece destek vermemiz gerekiyor. Şu an geleceğimizi şekillendiriyoruz. Bu iç savaşın bedelini çok ağır ödemiş biriyim. Bu süreç bunu bitirecek. Ben ilk defa bu kadar umutluyum. Silifke ne kadar Diyarbakır’sa, Diyarbakır da o kadar Silifke’dir” dedi.

"10 BİN KİŞİ KÖYÜNE DÖNMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİ"
Akdeniz, köye dönüş yapmak isteyenlerin her geçen gün artığına dikkat çekerek, 10 bin kişinin köyüne dönmek için dilekçeler verdiğini belirtti. Akdeniz, “Diyarbakır’da 10 bin kişi bize dilekçe verdi, biz köyümüze geri dönmek istiyoruz dediler. Bunların arasında Türkiye’nin dört bir yanında yaşanlar var. Köylerine geri dönmek isteyenler, bu sürecin bedelini çok ağır ödediklerini ve artık kendi köylerine geri dönüp üretim yapmak istediklerini söylüyorlar” diye konuştu.
Diyarbakır’da olduklarından ötürü memnun kaldıklarını ifade eden Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahide Can ise Diyarbakırlı çiftçileri Silifke’ye davet etti. Can, “O Güzel misafirperverliğinizden dolayı mutluyuz. Daha önce ben tek gelmiştim. Ama bugün 50 kişi geldik. Sizleri de Silifke’ye bekliyoruz. Birbirimize gidip gelerek, kaynaşalım el ele vereceğiz. Bu ülkenin kalkınması için hepimiz birer temel taşıyız. Sizleri seviyoruz. Ülkemize ve milletimize sahip çıkarsak sırtımız yere gelmeyecektir” şeklinde konuştu.
(İHA)