BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK KUTLAMALARI KABUL ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlamaları kabul etti. Protokolün, kutlamaları kabul için be...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlamaları kabul etti. Protokolün, kutlamaları kabul için beklediği ve basın mensuplarının liderlerin birbirleriyle diyaloglarını izlediği alan ilk kez basına kapatıldı.
TBMM Tören Salonu’nda gerçekleşen Meclis’in 93. Kuruluş yıldönümü kutlamaları öncesinde İstiklal Marşı okundu. Karşın ardından Çiçek, sırasıyla protokolün tebriklerini kabul etti. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, kuvvet komutanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile milletvekilleri katıldı.

“MÜCADELEYE DESTEK VEREN HERKESE BORCUMUZ VAR”
Kutlamaları kabul eden Çiçek, gazetecilerin de bayramını kutladı. Kutlamaların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, 23 Nisan tarihinin kendileri için çok önemli ve tarihi bir gün olduğunu söyledi. Bugün iki bayramın birlikte kutlandığını belirten Çiçek, bunlarından bir tanesinin ‘Milli Egemenlik Bayramı’ olduğunu belirtti. 23 Nisan 1920’de Türk milletinin bağımsızlığına, bütünlüğüne ve varlığına karşı sürdürülmeye çalışılan işgale karşı tüm dünyaya örnek olacak bir istiklal, bir bağımsızlık mücadelesi verdiğinin altını çizen Çiçek, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak nelere sahipsek, hangi imkanları kullanıyorsa bunların hepsinin temelinde o gün verilen mücadelenin önemi vardır, katkısı vardır. Başta aziz Atatürk olmak üzere Birinci Meclis’in rahmetli olmuş milletvekillerine ve mücadeleye destek veren herkese borcumuz var. Her geçen gün coşkuyla kutlamak bir manada hakkı teslim etmektir” diye konuştu.

“KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın biraz daha coşkulu olmasının nedenin çevrede ve dünyada olup bitenler olduğuna dikkat çeken Çiçek, Türkiye’nin çevresindeki bütün olumsuzluklara rağmen bir barış ve istikrar ülkesi olarak varlığını sürdürüyor, kalkınma çabalarını sürekli hale getiriyorsa bunun o gün atılan adımların sonunda elde edilen kazanımların sonucu olduğunu vurguladı. Çiçek, “Şimdi bunun kıymetini daha iyi anlıyoruz. Daha çok anlamalıyız. Eğer bu coşku bu anlamı ifade ediyorsa hepimizin bundan kıvanç duymamız gerekiyor” dedi.

“DÜNYADA ÇOCUK BAYRAMI OLAN TEK ÜLKE BİZİZ”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş bir gün olduğunu hatırlatan Çiçek, “Bunun gururunu da ayrıca millet olarak yaşamamız lazım. Çünkü dünyada çocuk bayramı olan tek ülke biziz. Çocuklarımızla ilgili çok şey söylüyoruz. Bir defa daha söylemek gerekir. Onlar bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar önem verir, onları ne kadar iyi eğitirsek, ne kadar donanımlı hale getirirsek geleceğimizde o kadar teminat altındadır demektir. Çünkü ben şuna inanıyorum; uluslar arası rekabette dünya devletleri arasındaki sıralamada yerimizi tayin edecek, bugün bulunduğumuz noktadan daha ileri bir noktaya bizi taşıyacak olan çocuklarımız, gençlerimizdir. Bu nedenle bu bayram bu manada da son derece önemlidir. Çocuklara verdiğimiz önemin vurgulanması bakımından inşallah huzur içerisinde, barış içerisinde her geçen yıl biraz daha coşkuyla bu bayramları kutlamış oluruz. Milletimizin ve çocuklarımızın bayramını bir defa daha tebrik ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından çıkışta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile tokalaştı.
(İHA)