BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,85
HABER /  DÜNYA

BAKAN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin çeşitli okullardan gelen çocukları Bakanlık’ta kabul etti. Avcı, koltuğunu devrettiği çocukların ...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin çeşitli okullardan gelen çocukları Bakanlık’ta kabul etti. Avcı, koltuğunu devrettiği çocukların projelerini dinledi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çocukları kabul etti. Avcı, koltuğunu ilk olarak Iğdır’dan gelen Ömer Tohis adlı öğrenciye devretti. Avcı, koltuğunu devrettikten sonra, "Bu koltuk çok kalıcı bir koltuk değil" şeklinde espri yaptı. Daha sonra Avcı’nın koltuğuna, Aslı Nizam isimli kız öğrenci oturdu. Nizam, çocukların eğlenebileceği bir ortam sunacağını söyleyerek, öğrencilere daha rahat hareket edebilecekleri alanların oluşturulması için çalışacağını belirtti. Nizam, teneffüslerin uzaması konusundaki itirazlara, “Teneffüsler iyi kullanana yeterli” cevabını verdi. Bakan Avcı, Nizam’dan sonra makama oturacak Bakanın akşama kadar birikmiş dosyaları imzalayacağını söyledi.
Nizam, gazetecilerin, SBS’nin kaldırılması konusundaki sorusuna, “Çalışıyoruz. Konu yeni sunulduğu için henüz ortada bir şey yok. Yeni sunulduğu için artıları eksileri göreceğiz” karşılığını verdi.
Daha sonra koltuğu devralan Barbaros Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İlker Harman ise öğrencilerin saçlarını uzatmalarını serbest bırakacağını söyleyerek, ”Öğrencilerin ilgilenebileceği alanlar olmalı. Kütüphane, satranç gibi” ifadelerini kullandı.
Iğdır’dan gelen Şirvan Çelik ise okullarına bir kütüphane istediklerini belirterek, “Beden eğitimi derslerinin haftada bir saat olmasını isterdim” diye konuştu. Çelik, gerekçesini ise, "Bazı arkadaşlarım iki saat aynı oyunu oynamaktan sıkılıyorlar. Farklı bir oyun olmasını isterdim” sözleriyle açıkladı. Çelik öğrencilerin yeteneğini geliştirecek bazı derslerin olmasını istediğini ifade etti.
Sinop’tan gelen Fatma Tekerci ise müzik ve resim derslerinin iki saat olmasını istediğini kaydederek, 40 dakikalık bir derste zamanın yetmediğini savundu.
(İHA)