BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

ORC referandum anketi sonucu Ankara-İstanbul-İzmir son oylar

ORC Araştırma Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaptığı referandum anketi sonuçlarını yayınladı. Anket sonuçlarına göre İstanbul ve Ankara'da evet oyları öndeyken, CHP'nin kalesi İzmir'de hayır oyları yüzde 50 bandında.

Abone ol

Referandum için geri sayım sürerken, anket şirketleri birbiri ardına referandum anketi sonuçları yayınlıyor. Farklı seçmen profilleri üzerinden yapılan referandum anketlerinin sonucusu ORC Araştırma'dan geldi. ORC İstanbul, Ankara ve İzmir'de 9250 seçmenle yaptığı görüşmede hem katılımcılara referandum tercihlerini sordu hem de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy vereceklerine ilişkin soruya yanıt aradı.

Peki Türkiye'de yapılan seçim sonuçları için belirleyici nitelikteki İstanbul, Ankara, İzmir'de seçmenlerin yüzde kaçı evetçi yüzde kaçı hayırcı? İşte anket sonuçları...

orc referandum anketi sonuçları ankara seçmeni ne diyor

ANKARA REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

ORC'nin Ankara referandum anketi sonuçlarına göre, evet oyları yüzde 55 ile önde. Ankara'da hayır tercihinde bulunacak seçmenin oyları ise yüzde 38.1'de kaldı. Ankaralı seçmenlerin parti tercihi ise yüzde 51 ile AK Parti olurken, CHP oy oranı yüzde 32, MHP oy oranı yüzde 13.6 çıktı. 

ANKARA'DA YEREL SEÇİM OLURSA...

Anketin son bölümünde ise seçmenlere olası yerel seçimde tercihleri soruldu. Katılımcıların yüzde 52.8'i yerel seçimde AK Parti tercihinde bulunurken, yüzde 32.5'i CHP, yüzde 11.9'u ise MHP dedi. 

orc referandum anketi sonuçları istanbul oy oranlarıİSTANBUL REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

ORC'nin İstanbul referandum anketi sonuçlarına göre, evet oyları yüzde 53.7 ile önde. İstanbul'da hayır tercihinde bulunacak seçmenin oyları ise yüzde 37'de kaldı. İstanbullu seçmenlerin parti tercihi ise yüzde 49.5 ile AK Parti olurken, CHP oy oranı yüzde 32.8, MHP oy oranı yüzde 9.5 çıktı. 

İSTANBUL'DA YEREL SEÇİM OLURSA...

İstanbullu katılımcıların yüzde 48.2'si yerel seçimde AK Parti tercihinde bulunurken, yüzde 35.6'sı CHP, yüzde 8.9 ise MHP dedi. 

orc referandum anketi sonuçları izmir oy oranları

İZMİR REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

ORC'nin İzmir referandum anketi sonuçlarına göre, hayır oyları yüzde 50.4 ile önde. İzmir'de evet tercihinde bulunacak seçmenin oyları ise yüzde 39'da kaldı. İzmirli seçmenlerin parti tercihi ise yüzde 46 ile CHP olurken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.7 MHP oy oranı yüzde 11.2 çıktı. 

İZMİR'DE YEREL SEÇİM OLURSA...

İzmirli katılımcıların yüzde 48.5's yerel seçimde CHP tercihinde bulunurken, yüzde 35.1'i AK Parti, yüzde 10.4 ise MHP dedi.