BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  GÜNCEL

El Bab'da sıcak gelişme! Bordo-Bereliler o bölgeye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'taki operasyonu sürüyor. Suriye 'nin EL Bab ilçesinde son dakika gelişmeler yaşanıyor. Bordo-Bereliler El Bab civarında kritik noktaları ele geçirdi.

Abone ol

SURİYE 'nin EL Bab ilçesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. El Bab'a henüz girilmedi. Ancak Bordo-Berelilerin El Bab çevresinde kritik noktaları aldığı bilgileri geliyor.

Aralık ayı ortasında başlayan Bab operasyonunda TSK ve ÖSO'nun karşılaştığı en büyük zorluk, terör örgütü DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanması oluyor.

64 BİN NÜFUSA SAHİP

Savaştan önce resmi verilere göre 64 bin nüfusu olan Bab'da halen onbinlerce kişi yaşıyor. Bölgeden alınan bilgilere göre teröristlerin karargahlarını sivil nüfusun yoğun olduğu mahalle içlerine kurduğu belirlenmişti.

İLÇE MERKEZİNE HIZLA GİRMEK YERİNE...

Bu nedenle TSK ve ÖSO, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Harekatta, teröristlerin çevreyle ikmal yollarını keserek dirençlerini kırma stratejisi izleniyor.

EL BAB BATI VE DOĞUDAN KUŞATILDI

Böylece, DEAŞ'la merkezde olabiliğince az çatışmaya girilerek sivillerin zarar görmesinin önlenmesi hedefleniyor. Halihazırda Bab merkezi kuzey, batı ve doğudan kuşatılıyor.

SON GÜNLERDE BÜYÜK DARBE YEDİLER

Son günlerde teröristlere büyük darbeler vuruldu. Terör örgütünün sözde El Bab valisi öldürülmüş, örgüt yerine yeni bir vali göndermişti.

TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

F-16'lar ve insansız hava araçları da DEAŞ'ı karargahlarını bombaladı.  Ayrıca bölgeye takviye askeri birliklerde gönderildi.El Bab'ın doğusunda yer alan Bizaa kasabası, önceki gün terör örgütünden temizlenmişti.

ESAD'IN EL BAB HAMLESİ BOZULDU

TSK ve ÖSO, El Bab'ın güneyinde ilerleme kaydeden Esad rejimi güçlerinin El Bab planını bozmak için operasyonu öne çekerek kuzey, batı ve doğusunu ele geçirdi. Esad'ın askerleri El Bab'a 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor.