BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Referandum sonrası dengeleri sallayacak kulis

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında referandum sonuçlarına göre ya kabine revizyonu ya da erken seçimin olacağını iddia etti.

Abone ol

AK Parti referandumra evet çıkması için adeta seferberlik ilan etti. Sıkı bir kampanyaya hazırlanan iktidar partisinden son kulisleri, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım hafta sonu İstanbul’da uzun bir görüşme yapınca kulisler dalgalanmış, kabine değişikliği söylentileri yayılmıştı.

İşte bu görüşmeden yola çıkan Selvi, kabine değişikliğinin referandum sonrasında kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Referandumdan çıkacak sonucun siyaseti yeniden dizayn edeceği görüşünü savunan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"HAYIR" ÇIKARSA ERKEN SEÇİM

"‘Hayır’ çıkarsa, erken seçim kaçınılmaz görülüyor. ‘Evet’ çıktığı takdirde ise kabine değişikliği bekleniyor.

Bu aşamada erken seçimin konuşulması doğru bulunmuyor. Ama o zaman ister istemez ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi madem Türkiye için çok gerekliydi, o zaman iki buçuk yıl beklenilmesi doğru mu’ sorusu gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum sonrasına dönük hesaplara kapalı olduğu biliniyor. O birkaç adım sonrasını mutlaka planlamıştır ama bu aşamada konuşulmasını doğru bulmaz. Ama referandumdan sonraki asıl gündemimiz bu olacak."