BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  MEDYA

Oral Çalışlar'dan Bahçeli'ye cevap '63 akılsızdan biri de benim'

Oral Çalışlar, Akil İnsanlar Heyeti’ni eleştiren MHP lideri Bahçeli’nin “63 akılsız” sözlerine karşılık, '63 akılsızdan biri de benim' diye bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Akil İnsanlar Heyeti’ni oldukça sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “63 akılsız” sözlerine cevaben çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Oral Çalışlar, “‘ 63 akılsız’dan biri de benim” başlığıyla yayımlanan yazısında, Bahçeli için "Akil İnsanlar'a en açıktan karşı çıkan ve bunu hakaret düzeyinde yapan siyasetçi. " dedi.

İşte Çalışlar'ın o yazısında çarpıcı satırlar:

)...)

Bahçeli "63 Akılsız" diyerek seviyeyi iyice aşağıya çekti. Bahçeli'nin üslubu sorunlu olsa da; durduğu yer itibariyle, anlaşılabilir bir duruş sergiliyor.

...

Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'la "çözüm süreci" döneminde yaptığımız görüşmelerde, "Kürt dostu Türk demokratları"nın onu nasıl sıkıştırıp, "sattınız" anlamına gelecek baskılara başvurduklarının tanığıyım. O "dostlardan" birisinin Demirtaş'a dönerek, "Sen Tayyip Erdoğan'ı yedirtmem diyorsun" dediğini hatırlıyorum.

...

Erdoğan'a kayıtsız şartsız karşı olan, "Barış Erdoğan'la olmaz", "Çözüm bu hükümetle olmaz" diyenler bir yanda; Öcalan'ın adını duymaya tahammül edemeyen milliyetçi, ulusalcı kesimler diğer yanda...

Çözüm çabalarına kızanlara soruyorum: Peki barış kimle olur? MHP ve CHP'yle mi?

Bunun saçma olduğu ortada. Kürtlerin ve barış isteyenlerin önündeki seçenek belli. O zaman, sorun ne?

Savaş kimseye bir şey kazandırmaz. Acıdan başka...