BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

İşte olay yaratacak MİT-PKK kaydı!

Terör örgütü PKK, MİT ile pazarlıklarını Dicle Haber Ajansı'nın internet sitesini hackleyerek açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER. COM - Türkiye gündemine sallayan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez bomba MİT'te patladı. Çünkü ses kaydının MİT - PKK - İmralı pazarlığına dair olduğu iddia ediliyor.

SES KAYDINDA KİMLER VAR

Vimeo üzerinden paylaşılan ses kaydı PKK ile devlet arasında görüşmeler de yer alan kişiler Mit Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ve koordinatör ülke temsilcileri arasında geçiyor. Koordinatör ülke temsilcisinin ingilizce konuştuğu görülürken kimliği bilinmiyor. Görüşmelerin hangi tarihte olduğu ise bilinmiyor.

SİTEYİ HACKLEYİP KOYDULAR

Ses kasetindeki bomba ifadeler kadar kasetin ortaya çıkışı da esrarengiz. Bunun için istihbarat operasyonları aratmayacak bir yöntemin izlendiği söyleniyor.

Ses kaydı saat 09.37'de Dicle Haber Ajansı'nın sitesinden yayınlandı. "Görüşmelerin iç yüzü Erdoğan'ı yakacak" başlığı ile verilen kaset, site hacklenip sisteme gizlice girilerek servise konuldu.

BİZ YAYINLAMADIK, HACKLENDİK

DİHA'nın (Dicle Haber Ajansı) sitesi şok ses kaydı yerleştirildikten sonra 2.5 saat süreyle devre dışı kaldı. DİHA abonelerine ses kaydının sitelerine "sanal saldırı sonucu şifrelerinin kırılması suretiyle eklendiğini, haber farkedilir edilmez yayından kaldırıldığını" duyurdu.

15 SAYFA TALEP YAZMAYIN

Görüşmeler sırasında çok dikkat çekici diyaloglar da yaşanıyor. Terör örgütü PKK taleplerini 15 sayfa ile MİT'e bildirince istihbarat teşkilatı tepki gösteriyor ve '15 sayfa talep yazmayın Kısa yazmayı bir türlü öğretemedik size' sözleriyle tepki gösteriyor.

ÖCALAN SİNDİRE SİNDİRE OKUYOR

Bakın çok samimi söylüyorum sıkıntıyı. İçeri giriyoruz konuşmuyoruz. Biz sana bilmem ne getirdik falan demiyoruz. Al şunu içinden oku diyoruz. Çünkü bu kadarda deklare etmek istemiyoruz. Açıkçası adam bir başlıyor zaten o da böyle sindire sindire okuma derdine oturuyor. Bir buçuk saat okuyor. Biz de mutfak kadar bir yerin içerisinde boş boş oturuyoruz. O okuyor biz oturuyoruz. Artık bir buçuk saatin sonunda zaten üstünde çok da tartışma yapmak istemiyoruz. Şimdi sen çevir arkasını diyoruz ne diyeceksen de diyoruz. Onunda yazması maşallah bir yarım saat kırk beş dakika sürüyor. Ona da yalvarıyoruz ne olur kısa yaz diye.

KARŞILIKLI GÖRÜŞÜYORSUNUZ

Devlet size çok büyük bir fırsat yaratmış durumda. Sizin karşılıklı olarak birbirinizle iletişim sağlamanızı dolaylı dahi olsa fikirlerinizi birbirinize yansıtmanızı yazışmanızı çizişmenizi onlar üzerinden karşılıklı görüş teatilerinde bulunmanızı sağlıyor.

İŞTE ŞOK EDEN KAYITTAKİ KONUŞMALAR....

PKK üyesi Sabri Ok: Devlet de arayıp hangi ilde hangi dağda birileri var ben de imha ederim demesin çünkü biz çözüm sürecindeyiz

MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş: Peki ne kadar süre bekletmeyi düşünüyorsunuz dağlarda

Sabri Ok: Biz istiyoruz ki en kısa sürede bu sorun çözülsün böyle altı yılda yedi yılda değil

Afet Güneş: Yani bu neresinden bakarsak bakalım çünkü çözümün parametreleri içinde işte basit bir takım taleplerden anayasa değişikliğinden öcalanın serbest bırakılmasına kadar çok geniiş bir skala var. Talepleri şöyle bir göz önüne getirdiğimiz zaman çok geniş bir skala var. Bunların üç ayda beş ayda sekiz ayda bir senede tamamlanabilmesi söz konusu değil.

Sabri Ok: Bugün için size kısa bir şey hazırlasak nasıl olabilir.

Afet Güneş: Yani götürmeye çalışırız ama dediğim gibi altı buçuğa kadar yetiştirebilirseniz. Ama ne olur on beş sayfa yazmayın gözünüzü seveyim niçin söylüyorum.

Sabri Ok: Yok biz kısa yazacağız.

Afet Güneş: Hakikaten kısa yazmayı hiç bilmiyorsunuz

Sabri Ok: Doğru

DİHA: HACKLENDİK 

Dicle Haber Ajansı ise yaptığı "Diha'dan abonolerine zorunlu açıklama" başlığıyla yaptığı duyuruyla okurlarından özür diledi:

"Sabah saat 09.37'de servis edilen "Görüşmelerin İç Yüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlıklı haber, sitemize yapılan sanal saldırı sonucu şifreler kırılarak eklenmiştir. Gerçeklerden asla taviz verilmez  sloganı ile tüm zorluklara rağmen çalışmasını sürdüren ajansımız, abonelerine gerçek ve objektif haberler servis etmeyi vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiştir.

SES KAYDININ TAM METNİ
İşte PKK ve Öcalan arasında köprü olan MİT'in, örgüt üyeleriyle konuşmalarının tam metni...
Okumak için TIKLAYIN...

Sözkonusu haber ise araştırılıp ortaya çıkarılan veya bir haber kaynağının göndermiş olduğu bir haber değildir. Dolayısıyla gerçekliği teyit edilmediği gibi, ajansımızla da bir ilgisi yoktur. Haber farkedilir edilmez hemen müdahale edilmiş ve siteden kaldırılmıştır. Teknik çalışmalar nedeniyme 2.5 saat yayım yapamadık. Bu nedenle abonelerimizden özür diliyoruz"

ekran-resmi-2011-09-13,-2.18.17-pm.png

İDDİALAR MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı iken terör örgütü PKK'ın üst düzey yöneticileriyle yaptığı iddia edilen görüşmeye ilişkin ses kaydını sordu.

TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde, Fidan'ın yaptığı, görüşmede ''Başbakanımızın özel temsilcisiyim'' ifadesini kullandığı yönündeki iddiaları içeren ses kayıtları ve bu kayıtlara ilişkin tutanak metinlerinin bazı internet sitelerinde yayınlandığını kaydetti.

İnternette dolaşan ses kayıtları ve tutanakların doğru olup olmadığını soran İnce, ''Bu görüşme sizin talimatınızla mı gerçekleşmiştir? Fidan'ın 'Ben Başbakan'ın özel temsilcisiyim' sözünün dayanağı nedir?'' diyen İnce, Fidan'ın hangi konular için özel temsilci olarak görevlendirildiği sorusunu yöneltti.

İnce, ses kaydında geçen Fidan'ın, İmralı'da terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşme yaptığı ifadelerinin doğru olup olmadığına da açıklık getirilmesini istedi.