BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Hüseyin Çelik'e sert çıkış

Amasya'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Partili Hüseyin Çelik'e oldukça sert sözlerle çıkıştı

Abone ol

Bugün karayolu ile Ankara'dan Amasya'nın Suluova İlçesi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ilçe teşkilatına ziyarette bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e tepki gösteren Gürsel Tekin, "Hüseyin Çelik. Sen hangi millettensin? Hangi milletin soyundansın? Biz ayrı millet değiliz. Dünyadaki insalarla hep bir milletiz. Bu Hüseyin Çelik'e bizim adımıza sorun merak ediyoruz. Hangi milletten gelmiş? Ademden mi gelmiş, affedersiniz yoksa başka bir şeyden mi gelmiş?" dedi.

CHP olarak tarihten gelen bir misyonları olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti:

"CHP hiçbir tarihte insanları ötekileştirmemiştir. Alevi, Türk, Kürt, Sünni diye ayırmamıştır. Biz bunların hangi soydan geldiklerini çok iyi biliyoruz. Ama bunu açıkça söylemeye terbiyemiz müsaade etmiyor. Hiçbir başbakan ana muhalafet liderini kökeni Alevi diye onu sokakta yuhalatmamıştır. Sayın Başbakan, genel başkanımızı Alevidir diye sokakta yuhalatmış ve bununla tarihe geçecektir"

Hüseyin Çelik'in Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili CHP'nin "Çamur at izi kalsın" siyaseti yaptığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Gürsel Tekin, "Bunlar şimdi çaresiz kalınca topu taca atmanın ötesinde bir şey yapamıyorlar. Ben ne savcı, ne polisim ne de başkası. Kendilerine sormuş olduğumuz açık seçik net sorular var; Soruşturma devam ederken 3 savcıyı hangi gerekçelerle görevden aldınız? Bu işin içinde köstebek bakan var mı? Yok mu? Biz CHP olarak bu davanın nasıl bir süreç içinde işleyeceğini yakınen takip edeceğiz. Ve Türkiye'nin her tarafında Deniz Feneri'ni unutturmayacağız."

Hükümetin İsrail konusundaki tavrını da eleştiren Gürsel Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidarın milletvekilleri de Mavi Marmara ile gidecekti. Ama sayın başbakan son anda milletvekillerini göndermedi. Soruyoruz. Niçin milletvekillerini göndermediniz. Şayet bu dava haklıysa ve bu haklı davada biz de geleceğiz diye söz veren milletvekilleriniz niçin gitmedi? Böylesi tehlikeli bir olayda sen milletvekillerini düşünüp oraya giden vatandaşlarını nasıl düşünmezsin. Acaba bilerek mi göndermediniz. Bu süreçten sonra Türkiye'nin müdahale imkanı vardı. Hepimiz izledik tüm dünya televizyonları da operasyonları saniye saniye verdi. O zaman Türkiye bunun neresindeydi. Müdahale etme şansınız yokmuydu.

Tüm bunları yapmayacaksınız. İçe dönük politik malzeme edeceksiniz ve gideceksiniz Siyonistlerin ellerinden madalya alacaksınız. Sonra da ben siyonizmle mücadele edeceğim diyeceksin. BM'lerde komisyon kurma talebi sizden geldi. Komisyon çalışmalarını her safhasında size bilgi verildi. Olumsuz çıkacağını bile bile niçin müdahale etmediniz. Buna cevap veremiyorlar ben vereyim. Çünkü seçim öncesiydi. Bunu seçim de politik malzeme olarak kullansalardı oy kaybına neden olur düşüncesi ile dış işlerinde politikamızı tehlikeye soktular."

Gürsel Tekin, ilçe teşkilatında partililerle basına kapalı bir görüşme yaptı.