BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  EKONOMİ

Gemius Slovakya'nın interneti ölçecek

Türkiye'de Ipsos KMG ile işbirliği yapan Gemius, Slovakya'da, internet ölçümü ihalesini kazandı.

Abone ol

IAB Türkiye adına ve Ipsos KMG ile işbirliği içerisinde IAB Türkiye İnternet Ölçümü Araştırmasını yürüten ve internet araştırma sektöründe, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde yoğun faaliyet gösteren Gemius, Slovakya İnternet Ölçümleme Araştırması'nın resmi hizmet sağlayıcısı olarak görevine devam etmek üzere seçildi.

Slovakya'da internet alanında resmi olarak faaliyet gösteren endüstriyel komite olan IAB Slovakya, 1 Ocak 2012'den itibaren 3 sene boyunca internet ölçümleme araştırması projesinin Gemius ve Mediaresearch Slovakya işbirliğinde yürütüleceğini bildirdi.

Ocak 2011'de IAB Slovakya tarafından açılan ihalenin finalinde Gemius & Mediaresearch ortaklığının rakipleri comScore ve TNS Slovakya idi.

Daha önce de aynı ortaklık tarafından yürütülen ölçümlemenin yeni döneminde 3 ayrı modül halinde raporlama yapılacak: Web siteleri ölçümlemesi, mobil araçlar internet ölçümlemesi ve online video ölçümlemesi.

Gemius'un web analiz tool'u gemiusTraffic'in yeni 2.0 sürümü sayesinde aylık raporların teslimatı hızlanacak. Yenilikler arasında, incelenen dönemin (ay/hafta/gün) bitiminden 2 gün sonra sitelerin Real User sayısını bildirmeyi mümkün kılan bir online uygulama da (http://online.aimmonitor.sk) var.

Mobil internet araştırmasının eklenmesiyle, mobil araçlarla yapılan sayfa gösterimleri de yeni dönemde raporlanacak.