BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Devler liginde heyecan başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 2011-2012 sezonu salı ve çarşamba günü gruplarda yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlıyor.

Abone ol

Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 2011-2012 sezonu salı ve çarşamba günü gruplarda yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Dörderli 8 ayrı grupta toplam 32 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek ligde, gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek.

Grup üçüncüleri yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek, son sıradaki takımlar ise bu sezon için Avrupa defterini kapatacak.

Son 16'ya kalan takımlar, çekilecek kurada eşleşecekleri rakipleriyle çift ayaklı eleme usulü maç yapacaklar.

Bu süreç finale kadar devam edecek ve Şampiyonlar Ligi şampiyonunu belirleyecek karşılaşma, 19 Mayıs 2012'de Münih'te organize edilecek.

1992-1993 sezonundan bu yana Avrupa Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunu şimdiye dek en çok İspanyol takımları kazandı.

İspanyollar 13 kez kupayı kazanırken, İtalyanlar 12, İngiliz takımları 11, Alman ve Hollanda takımları 6'şar, Portekiz takımları 4, Fransız, Rumen, İskoç ve eski Yugoslav takımları da 1'er kez finali kazanan taraf oldular.

Geçen sezonun Avrupa şampiyonu olan İspanya'nın Barselona takım ilk maçında İtalyan takımı Milan ile karşı karşıya gelecek.

İngiltere'yi ligde 4 takım temsil ediyor.

Salı ve çarşamba günü oynanacak ilk maçlarda, Chelsea Almanya'nın Bayer Leverkusen, Arsenal Almanya'nın Borussia Dortmund, Manchester City İtalya'nın Napoli ve Manchester United da Portekiz'in Benfica takımlarıyla karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne şimdiye dek Türkiye'den sadece 4 takım katılırken, bu sezon Fenerbahçe'nin yerine lige alınan Trabzonspor 5. takım oldu.

B Grubu'nda İtalya'nın Inter, Rusya'nın CSKA Moskova ve Fransa'nın Lille takımlarıyla eşleşen Trabzonspor, ilk maçını 14 Eylül Çarşamba günü Milano'da Inter takımıyla yapacak.