BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,31
HABER /  DÜNYA

Afganistan'daki saldırı ABD'yi kızdırdı

Kabil'de ABD Büyükelçiliği'ne yönelik düzenlenen saldırı Clinton'u kızdırdı!

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Amerikan Büyükelçiliğinin de aralarında bulunduğu çeşitli hedeflere düzenlenen saldırıların "alçakça" olduğunu belirtti.

Clinton, gazetecilere açıklamasında, gerekli adımları atacaklarını, sadece kendi halkının güvenliğini değil, bölgenin de güvenliğini sağlayacaklarını ve sorumlulara karşı gerekenin yapılacağını söyledi.

Hillary Clinton, Amerikalı diplomatlarla birlikte çalışan sivilleri ve Kabil'deki USAID kalkınma uzmanlarını överek, bu türden alçakça saldırıların bu cesur insanları yıldıramayacağını ifade etti.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı David Petraeus da elçilik görevlilerinden yaralanan olmadığını, elçiliğe düzenlenen saldırıda biri kız çocuğu, 4 Afganın yaralandığını belirtti.

Petraeus, vize için bekleyen küçük kızın yakındaki bir askeri hastanede tedaviye alındığını kaydetti.

Beyaz Saray ise ABD Başkanı Barack Obama'nın, Amerikan Büyükelçiliği, NATO üsleri ve Kabil'deki diğer noktalara düzenlenen saldırılar ve karakollara yapılan intihar eylemleriyle ilgili olarak bilgilendirildiğini açıkladı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, Kabil'de düzenlenen saldırılarda 4'ü polis 6 kişinin öldüğünü bildirmişti.