BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den AK Parti'yi çıldırtacak söz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, AK Parti'yi şizofrenlerin merkezi olarak niteledi!

Abone ol

CHP'li Gürsel Tekin'den AK Parti'ye ağır sözler! Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak İsrail kadar hükümetin de suçlu olduğunu ifade eden Tekin, AK Parti'yi de şizofrenlerin merkezi olarak niteledi. Google Türk siyasetinin yeni hakemi ilan eden Tekin, her iki lidere ilişkin sonuçların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Amasya'da partisinin il teşkilatını ziyaret eden Gürsel Tekin, BM'nin Mavi Marmara raporunda asıl sorumlunun hükümet olduğunu ve sonuçlarına katlanması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, İsrail'in uyarılarına rağmen Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye gitmesine neden izin verdiğini soran Tekin, baskınla ilgili asıl sorumlunun hükümet olduğunu söyledi. 

"AK PARTİ, ŞİZOFRENİN MERKEZİ"

Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in partilerine yönelik sözlerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Siz Türkiye'nin dış politikasını ayaklar altına alacaksınız, onurunu zedeleyeceksiniz, teröre esir olacaksınız, bu ülkenin Alevi yurttaşlarının onurunu zedeleyeceksiniz, ondan sonra şizofreni arayacaksınız. Şizofreninin genel merkezi ta AKP'nin ortasındadır.''

SİYASETİN YENİ HAKEMİ: GOOGLE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik sorularını hatırlatan Tekin, ''Sayın Genel Başkanımız bir şey soruyor, sayın Genel Başkanımıza 'kirli' diyor. Teknoloji gelişti. Google'a Kemal Kılıçdaroğlu, diğer tarafa sayın Tayyip Erdoğan yazın bakın şecerelerinde ne çıkıyor, kim ne kadar temiz göreceksiniz'' diye konuştu.

DENİZ FENERİ VE TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

''Deniz Feneri e.V. Soruşturması''na da işaret eden Tekin, davanın şike iddialarıyla aynı süreçte açılmasının ''manidar'' olduğunu savunarak, tutuklu CHP'li milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine de şöyle devam etti:

''Hukuksuzluk vekillerimize işleyen bir sorun değil. Biliyorsunuz Türkiye'de 70'e yakın gazeteci, bilim insanı, çok sayıda insan sadece ve sadece telefon dinlemelerinden dolayı şu an gözaltında. Adeta telefon taşımak bir suç haline dönüştü. Sıradan insan bile telefonla konuşurken kaygılı konuşuyor. İnsanların telefon konuşmaları, özel yaşamlarının bir iktidar tarafından denetlenmesi demokrasi ayıbıdır.''