BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  DÜNYA

Okuldaki silahlı saldırının dehşet anları!

Brezilya Rio de Janerio'da okulu basan eski öğrenci dehşet saçtı. 12 Öğrenciyi öldüren saldırgan katliam sonrası intihar etti.

Abone ol

Brezilya Rio de Janerio'da silahlı bir kişi, okul bastı; 12 öğrenci hayatını keybetti. Okulu tarayan zanlı daha sonra intihar etti. Zanlının, okulun eski bir öğrencisi olduğu belirlendi.

Konferans vereceğini söyleyerek sırt çantasına sakladığı iki silahla sabah saat 08.00'de kentin batısındaki Realengo bölgesindeki okula girdi, sınıflara yöneldi.

İçeri girip ateş açan Wellington Menezes de Oliveira, yaşları 9 ile 14 arasında değişen 12 öğrenciyi öldürdü. Saldırıda 22 kişi de yaralandı.

Olaya polis müdahale etti. Saldırgan, bir kurşun da kendine sıkarak intihar etti.

Silahlı saldırgan, arkasında bir de mektup bıraktı. Mektupta, "iffetsizlerin bedenine dokunmasını istemediğini" belirtti.

Menezes de Oliveira'nın üzerinde bulunan ve basın tarafından yayımlanan mektup, şu ifadeleri içeriyor:

"Şunu bilmelisiniz ki iffetsizler eldiven giymeden bedenime dokunamazlar. Sadece iffetli olanlar veya evlendikten sonra bekaretini kaybetmiş ve zina yapmamış olanlar bedenime eldivensiz el sürebilirler. Cenazem ile ilgilenecek olanlar, elbiselerimi çıkarıp, bedenimi yıkasınlar, kurutsunlar ve okulun birinci katındaki birinci odaya bıraktığım torbanın içindeki beyaz çarşafa sarsınlar."

Mektubunda "iffetsiz ve pis olan hiçbir şeyin kanını pisletemeyeceğini" ifade eden saldırgan, mektupta, kendisine annelik yapan kişinin yanına gömülmeyi, "Tanrı'ya sadık bir müminin" mezarının başında kendisi için dua edip, işlediği günahtan dolayı Tanrı'dan af dilemesini istedi.

Polis, Oliveira'nın saldırıyı ve intihar etmeyi önceden planladığını söyledi.

OKULDAKİ SİLAHLI SALDIRI ANLARI