BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat'tan intikam harekatı

Adnan Polat ise başına gelenlerin sorumlusu olarak gördüğü Ünal Aysal ve ekibinden 14 Mayıs’taki seçimde hesap sormayı planlıyor..

Abone ol

Polat, Ulusoy’a “3 bin oyum var.. Aday ol, topumla tüfeğimle arkandayım.. G.Saray’ı bana komplo kuran Aysal’a bırakmayalım” teklifini yaptı. Ulusoy “Tek aday olursam varım.. Ama 8 yıl TFF başkanı olmuş birine 2 adaylı kongreye girmek yakışmaz” diyerek teklifi hemen reddetti.

Polat ikna edemeyince sırasıyla Haldun Üstünel, Mehmet Ağar ve Özkan Olcay’ı da Ulusoy’un ofisine yolladı..

27 MART 2011 tarihinde gerçekleşen Olağan Mali Kongre, G.Saray tarihine geçecek bir şekilde sonuçlandı ve kulübün 106 senelik tarihinde ilk kez bir başkan ve yönetimi genel kurul tarafından ibra edilmedi..

İKİNCİ ADRESİ OLDU

Vatan gazetesinden Yalımcan Sarpyel imzalı habere göre yeniden başkan adayı olmayı düşünmeyen Polat, 27 Mart gecesinden itibaren Aysal’ın karşısına seçimde geçirebileceği bir aday bulmanın hesabını yapıyor..

VE bütün okların gösterdiği isim, Futbol Federasyonu’nun G.Saraylı eski başkanı Haluk Ulusoy.. Polat ile ekibinin önde gelen isimleri son 10 gün içinde Ulusoy’un Levent’teki ofisini 2. adres haline getirdiler.. Ortak amaç belli: Seçimde Ulusoy’u aday olarak göstermek!

YAKIN ARKADAŞLAR..

ULUSOY’A ilk ziyarette bulunan isim bizzat Adnan Polat oldu.. 30 Mart Çarşamba günü Haluk Ulusoy’u ofisinde ziyaret eden Polat, 4 saatlik görüşmede hem dertlerini paylaştı hem de yakın arkadaşını aday olmak için ikna etmeye uğraştı.. Ulusoy da Polat da adaylık zirvesiyle ilgili ser verip sır vermiyor, ancak ikilinin yakın çevresinden sızan bilgilere göre Polat şu ifadeleri kullandı:

‘KABUL ET, TARİHE GEÇ’

“BAŞIMA geleni görüyorsun.. Hiç haketmediğim bir duruma düşürüldüm.. Hukuki yollara başvursam, kulübü mahkemeye götüren ilk başkan olarak tarihe geçeceğim.. Başvurmazsam bu sefer de ibra edilmemiş ilk başkan olarak tarihe geçeceğim.. Benim G.Saray maceram sona erdi.. Artık işimle-gücümle ilgileneceğim.. Ama G.Saray’ın bana bu komployu yapanlara kalmasını içime sindiremiyorum.. Çok ciddi bir destek var arkamda.. Seçim kongresinde ufak bir çalışmayla en azından 3000 oyu yönlendirebilirim.. Ama aday olacak, yüksek profilli, tecrübeli, bizim yaptıklarımızın devamını sağlayabilecek biri gerekiyor.

TARAFTAR ve kongre üyeleri Haluk Ulusoy ismi üzerinde birleşiyor.. Gel beni kırma, hem benim üzerime düşen lekeyi temizlememe yardım et, hem de G.Saray Başkanı olarak benim yapamadıklarımı yap ve tarihe geç..”

‘HER ŞEYE SAHİBİM..’

POLAT’IN bu teklifine nötr kalan Ulusoy ise kendi ekibinin ifadesine göre şu karşılığı verdi: “G.Saray’a iyi günde her zaman başkan bulunur.. Önemli olan kötü günde G.Saray’a başkanlığa soyunmak.. Emin ol, sportif açıdan bundan kötü günü de yoktur G.Saray’ın.. G.Saray’da başkan olmak için gereken vizyon, tecrübe, bilgi ve maddi güce sahibim..

ANCAK 8 yıl Futbol Federasyonu Başkanı olmuş biri olarak, sadece senin delegelerinin değil, bütün camianın desteklemesi halinde başkanlığı düşünebilirim.. Ve bu işi herkesten de iyi yaparım.. Benim tek şartım var: Karşıma aday çıkmasın.. Seçimle kongrede karşımda rakip varken koltuğa talip olmak bana yakışmaz.. Çünkü o koltuğun da beni istemesi lazım.”