BIST 9.890
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL

OHAL Komisyonu kararıyla ilgili Başbakan'dan açıklama

OHAL İnceleme Komisyonu'nun ihraç olan memurların başvurularına ilişkin iade ve red kararı vermesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım OHAL Komisyonu'nun bugün açıkladığı iade ve ret kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bundan sonra ellerindeki dosyaları gündemlerine göre almaya devam edecekler. Çok güçlü bir ekibi var, çok kapsamlı çalışma yapıyorlar. Sadece duyumlarla kanaatlerle ihbarlarla değil aynı zamanda belgelerle bilgilerle mahkemelerin de esas aldığı kıstaslar çerçevesinde titiz bir çalışma yürütüyorlar. Bu ne getirecek? Eğer itirazı reddedilenler varsa bunlara yargı yolu açılıyor."

Başbakan Yıldırım, OHAL Komisyonu'nun ilk kararlarını açıklamasının hatırlatılması üzerine komisyonun, geçen aylarda kanunla kurulduğunu, yapılanmasını tamamladığını, bütün müracaatları aldığını anlattı. Müracaat edenlerin, bütün kurumlardan dosyalarının temin edildiğini, istihbaratla ilgili birimlerden gereken bilgilerin toplandığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"BUNDAN SONRA MAHKEMEDE HAKLARINI ARAYABİLCEKLER"

"İlk toplantısını yaptı, kararlarını da aldılar. Bundan sonra ellerindeki dosyaları gündemlerine göre almaya devam edecekler. Çok güçlü bir ekibi var, çok kapsamlı çalışma yapıyorlar. Sadece duyumlarla kanaatlerle ihbarlarla değil aynı zamanda belgelerle bilgilerle mahkemelerin de esas aldığı kıstaslar çerçevesinde titiz bir çalışma yürütüyorlar. Bu ne getirecek? Eğer itirazı reddedilenler varsa bunlara yargı yolu açılıyor. Bundan sonra mahkemelere gidebilecekler, orada haklarını arayabilecekler. Zaten iade edilen varsa da haklılığı ortaya çıkmış olacak. Mesele böylece hallolmuş olacak."

OHAL Komisyonu göreve iade ve red sonuçları