BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Oğlum bak gite Bağış yapacak!

Oğlum bak git davası sonuçlandı ve temizlik işçisi Selçuk Kahraman'a para cezası kesildi, peki o parayı kim ödeyecek?

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Oğlum Bak Git' sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu.

O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm" dedi.

O SÖZ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabul etti. Bağış, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Oğlum Bak Git Davası'nda temizlik işçisine verilen cezayı ödeyeceğiniz' yönünde haberler çıktı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, Bağış, "Temizlik işçimizin defalarca uyarmasına rağmen, kendisini hakaret eden kendisini küçük düşürmeye çalışan bir afacana tatlı-sert bir abilik yapması sonucu aldığı para cezası gerçekten düşündürücüdür. O görüntüleri izleyince ben de üzülmüştüm. Ama benim o kardeşimizle ilgili başka ortak bir paydam var. Onun kullandığı 'Oğlum Bak Git' sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu. O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin o para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm. Eğer, böyle bir ceza varsa, o cezayı ödeme konusunda kendisinin bu maddi külfetini üstlenmeye hazırım" cevabını verdi.

Özel Kalem Müdürü'nün temizlik işçisiyle iletişime geçtiğini belirten Bağış, bu konuda kendisine yardım yapmaya hazır olduklarını ve süreci takip ettiklerini bildirdi.