BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  MEDYA

Öcalan Köşk için kimi destekleyecek?

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Öcalan'ın kimi destekleyeceğini yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en çok merak edilen noktalarından biri de BDP'nin Başbakan Erdoğan'a destek verip vermeyeceği. Bugünkü köşesinde konuyu değerlendiren Hürriyet yazarı Sedat Ergin, "Erdoğan'ın ilk turda BDP'den destek alabilmesi güç gözüküyor" dedi.

İLK TURDA ERDOĞAN'A DESTEK YOK

Abdullah Öcalan'ın BDP heyetiyle Nisan ayı sonundaki bir önceki görüşmede partinin ilk turda aday göstermesinin doğru olacağını söylediğini anımsatan Sedat Ergin, "Öyle anlaşılıyor ki, BDP, en azından ilk turda Erdoğan'a kendisini Cumhurbaşkanı seçilmekten mahrum bırakma yeteneğine sahip olduğunu gösterip, ikinci tur için kendisiyle müzakere masasına oturmayı hedefliyor" iddiasını gündeme getirdi.

ABDULLAH ÖCALAN NE DİYOR?

"İkinci tura kalınırsa BDP ne yapar? Öcalan bu konuda ne düşünüyor?" sorularını Sırrı Süreyya Önder'den alıntı yaparak yanıtlayan Ergin, şöyle devam ediyor: 

Önder, Öcalan'ın bu konudaki sözlerini şöyle aktarıyor: "... Eğer biz güç olursak barış iradesinin gücü olacak. O zaman ikinci tura kalan insanlar için aslında bugünkü verili koşullarda bir gündem olmayan demokratik siyaset bir gündem olacak. Bu konuda ilkesel bir yaklaşım geliştirmek zorunda kalacaklar. Geliştirecek olanla beraber oluruz. Biz ne peşin ambargo, ne peşin bir reddiye, ne peşin bir kabulle davranmayız. Bu ülkede barışın ve demokratik siyasetin hayat bulması için önemli bir dönemeç. Ama bu onların değil bizim elimizde. Bizim ilk turda alacağımız oy ve çıkaracağımız aday profili."

İKİNCİ TURDA BELLİ OLACAK

Görüleceği gibi, Öcalan seçim ikinci tura kalırsa hangi aday Kürt sorununa dönük demokratik-ilkesel bir yaklaşım geliştirirse o adayı destekleyebileceklerini hissettiriyor... Hükümetin adımları herhalde bu açıdan da değerlendirilebilir.