BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.384,78
HABER /  EKONOMİ

Yırtık donlu Ekonomi Bakanı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Merkez Bankası'nın faiz indirimini eleştirirken kendisi için 'yırtık donlu Nihat' ifadesini kullandı.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Kulübü üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi.

17 Aralık operasyonlarında ismi geçenlerin hukuk karşısında cevabını vereceklerini söyleyen Zeybekci, "Allah'a şükürler olsun bu memleketin artık sahipleri var. Bu memleketin artık yırtık donlu Nihat'ı ekonomi bakanı" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz oranlarına dair kararlarına ilişkin de konuşan Zeybekci, "Piyasa şu anda faizi aşağıya doğru algılıyor. Merkez Bankamız piyasayı arkadan takip etmesin, piyasanın önüne düşsün. Aşağıya doğru gidişi tahrik etsin" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle bir yıldır ağır bir maliyet ödediğini söyleyen Zeybekci şunları kaydetti:"

ÜLKENİN YIRTIK DONLU BAKANI VAR"

"Bizim de bir fotoğrafımız yayımlandı, yırtık donlu Nihat'tı. Yırtık donlu Nihat'ı bu memleket okuttu, Türkiye'nin, yetmedi dünyanın en iyi üniversitelerinde okuttu. O çocuk geldi, (siz yapamadınız, edemediniz size ekonomi bakanı gönderelim) denilen ülkeye ekonomi bakanı oldu.

17 Aralık operasyonlarında ismi geçenler hukuk karşısında cevabını verecek. Türkiye'de, hem kim bu memlekette bu milletin en ufak hakkına gözünü uzattı, elini uzattı, o el kırıla, hukuki hesabı sonuna kadar sorulsun. Köküne kezzap suyu dökülsün, bir daha çıkmasın. Ama bu memlekette hukuk var, mahkeme var. Niye bekledin, niye suç üstü yapmadın, niye derdest etmedin. Nerede kullanacaktın onu eğer doğruysa.

Allah'a şükürler olsun bu memleketin artık sahipleri var. Bu memleketin artık yırtık donlu Nihat'ı ekonomi bakanı. O oyunlar tutmayacak, onlar artık o kadar basit, kolay değil."

"ÇOK ÜZÜLECEKLER"

"Türkiye'nin büyümesine yönelik olumsuz eleştiriler var. İlla diyorlar ki 'Türkiye yüzde 2 büyüyecek.' Onların bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var.

Gelecek hafta salı günü Türkiye'nin birinci çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Maalesef çok üzülecekler, çok üzgünüm. Çok üzülecekler, kahrolacaklar, ne yapalım. Türkiye yüzde 4-4,5'in de üzerinde büyüyecek. Bu rezervle Türkiye ikinci çeyrekte de hemen hemen aynı suçu işleyecek. Onlar da temmuz ağustos gibi, biliyorum 10 Ağustos'tan önce yapmazlar, Türkiye'nin büyümeyle ilgili beklentilerini yukarı yönde revize edecekler."

"MERKEZ BANKASI ARKADAN TAKİP ETMESİN"

"Merkez Bankamızdaki arkadaşlarımız dahil olmak üzere Türkiye'deki nerede olursa olsun hiçbir Türk vatandaşının faizin yüksek olmasını isteyeceğini asla ve asla kabul etmiyorum. Yüksek faiz demek yatırım yapmamak, üretim yapmamak, büyümemek, ihracat yapmamak, faizleri bu seviyede tutarsanız dünyadan Türkiye'ye doğru sıcak para akışını tahrik etmek demek... Piyasa şu anda faizi aşağıya doğru algılıyor. Merkez Bankamız piyasayı arkadan takip etmesin, piyasanın önüne düşsün. Aşağıya doğru gidişi tahrik etsin."