BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  DÜNYA

Obama'dan telefon kampanyası

Obama seçmenlerine ucuz cep telefonu sağlamak için kampanya başlatacak.

Abone ol

70 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin adamı fakrilere satarak servetine servet katacak.

Dünyanın en zenginleri listesinin bir numarası telekomünikasyon devi Carlos Slim, Obama sayesinde servetine servet katacak.

Atalarının Osmanlı’ya dayanması nedeniyle Osmanlı torunu olarak da tanınan Slim ABD hükümetinin politikaları ile daha da zenginleşecek.

Seçimlere ayılı günler kala sertleşen seçim arenasında Obama bir adım daha attı. Yoksullara ucuz telefon alma imkanı yaratmak için 70 milyar dolarlık servetin üzerine oturan Slim birlikte hareket edecekler. Her biri 10 dolardan satılacak olan ‘Obamaphones’ (Obama telefonu) seçim anketlerinde Romney’nin arkasına düşen Obama’nın silahları arasında. Aslında yeni olmayan program, yoksullara sabit hat kullanımının genişletilmesi ile daha fazla rağbet görmeye başladı. Hükümetin Lifeline programı sayesinde genişletilirken yoksul halk tarafında da olumlu karşılanıyor.

Hatta son dönemde YouTube’da sık seyredilenler arasında bir videoda Clevlandlı bir kadının konuya dair görüşlerine yer veriliyor. Clevland’da herkesin Obama telefonu kullandığını kaydeden kadın Obama’nın mutlaka başkan olarak kalması gerektiğini, kendilerine telefon verdiğini ve daha fazlasını da yapacağından enim olduğunu söylüyor.

Slim’in sahibi olduğu Movil Amerca’nın TracFone’unda sahibi. Şirket 100 milyon dolarlık bir servis sağlayıcısı.TracFone ve Simple Mobile hükümetin Lİfeline programının da önemli oyuncusu. Tracfone Federal Program sayesinde 3.8 milyon aboneye hizmet veriyor.

ABD temsilcisi Tim Griffin programı eleştirenler arasında başı çekiyor. Lifeline programının büyük kazanç kapısı olduğunu kaydederken Slim’in Obama’nın en büyük destekçilerinden olmasına şaşırılmaması gerektiğini savunuyor.