BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Nusra'ya pusu 175 militan öldürüldü

Suriye resmi haber ajansı Sana, Esed’e bağlı ordu birliklerinin Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kurduğu pusuda, çoğu Nusra Cephesi üyesi 175 muhalifi öldürdüğünü duyurdu.

Abone ol

Suriye Devlet Televizyonu ile Suriye resmi Haber Ajansı SANA, Şam'ın doğusundaki Guta'da silahlı muhaliflere kurulan pusuda çoğunluğu Nusra Cephesi üyesi 175 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

SANA'nın iddiasına göre saldırıda ölenler arasında Suudi Arabistan, Katar ve Çeçenistan vatandaşı olduğu belirtilen savaşçılar da bulunurken, onlarcası da yaralı olarak yakalandı.

SANA FOTOĞRAF, HİZBULLAH TELEVİZYONU GÖRÜNTÜ YAYINLADI

Al Jazeera Turk'ün haberine göre, Ajans saldırıyla ilgili 13 fotoğraf yayınladı. Hizbullah'ın kanalı Manar TV de saldırıya ait özel görüntüler yayınladı. Görüntülerde muhalif savaşçıların kullandığı yola döşenen bombaların patladığı görülüyor. Manar, saldırı sonrasında muhaliflere ait olduğunu iddia ettiği silah ve mühimmatın görüntülerini de yayınladı.

Rejime yakın Lübnanlı Mayadin TV'ye konuşan bir albay, 'bir istihbarat üzerine harekete geçtiklerini ve 150'den fazla muhalifi öldürdüklerini' söyledi.

PUSUYU HİZBULLAH KURDU

Muhalifler de saldırıyı doğrularken, saldırının Suriye ordusu tarafından değil, rejime destek için Lübnan'dan gelen Şii Hizbullah grubu tarafınan gerçekleştirildiğini açıkladı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'yse pusuda 152 kişinin öldüğünü ve çoğunun El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ile müttefik silahlı muhalif grupların üyeleri olduğunu duyurdu.

Al Jazeera'ya konuşan aktivistler, başkent Şam'ın doğusundaki rejim kuşatmasından kaçmak için Adra bölgesindeki 'riskli bir yoldan' geçmeye çalışan grubun pusuya hedef olduğunu söyledi.