BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  POLİTİKA

Nükleer eleştirilerine patladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akıllı Şebekeler Kongresi'nin açılışında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akıllı Şebekeler Kongresi'nin açılışında konuştu. Geçtiğimiz günlerde Çin'le yaptıkları 'Nükleer Santral' anlaşmasının detaylarını anlattı.

Erdoğan, nükleer enerji santralleri devreye girdiğinde, yıllık 7.2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçilmiş olacağını açıkladı.

Sinop'a yapılacak nükleer santralle 'Sessiz devrim' gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan, Türkiye'nin ekonomide katettiği yolu şu sözlerle açıkladı;

İşte konuşmasından satırbaşları;

Çocuklarımız, torunlarımız için, enerjiden ziyade, enerjinin verimli kullanımına dikkat kesilmek durumundayız. Türkiye olarak her yıl büyüyen ekonomimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere enerjide çok önemli adımlar atıyoruz.

Petrol ve doğalgaz sondajında önemli başarılar katettik. Ceyhan dünyanın en önemli enerji limanlarından biri konumunda. Artık Ceyhan'a bir enerji havzası diyebiliriz. Daha da güçlenecek.

Burada güncel bir meseleye de değinmek isterim. Geçtiğimiz hafta Japonya Başbakan'ın ziyaretinde bir önemli anlaşmaya imza attık. Sinop'ta nükleer enerji santrali için anlaşmaya imza attık.

Üçüncü santrali yaparken Türkiye'nin payını daha da artırmış olacağız ve belki de onu kendimiz inşaa edeceğiz. Mühendislerimizi bu konuda eğitmeye başladık. Türkiye 10 yıl öncesine göre iki kat daha fazla elektrik üretiyor.

Nükleer santral ile biz sessiz devrim gerçekleştiriyoruz. Santrallerin bulunduğu illerimiz daha da canlanacak. En modern sistemleri uygulayacağız. Temiz bir enerji kaynağına ulaşmış olacağız.