BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  POLİTİKA

Öymenden tartışılan sözler

CHP'li Onur Öymen AK Parti'ye oy verilmesini mantıklı bulmadı.

Abone ol

CHP'li Öymen: Sıkıntıya rağmen AK Parti'ye oy veriliyorsa, bu mantıkla açıklanmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AKP’nin sıkıntı çeken toplumun geniş kesimlerinden oy almasının rasyonel olmayan bazı sebepleri olduğunu belirterek, “Eğer siz sıkıntı çekmenize, açlık çekmenize, her gün hükümeti eleştirmenize rağmen, gidip iktidar partisine oy veriyorsanız, bu işte mantıkla açıklanmayacak bir şey var demektir'' dedi.

Seçim sonuçlarının ardından CHP Bursa İl Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, sonuçları değerlendirdi. AKP’nin oylarındaki artışı yadsımadıklarını söyleyen Öymen, “Ancak, fındık fiyatlarından dolayı hükümeti eleştiren, sokağa dökülen Giresun gibi bir yerde AKP’nin oylarını artırmasını hiçbir mantık izah edemez. Tarım bölgelerinde hükümetin bu kadar fazla oy almasını akılla açıklamak mümkün değildir. Çünkü tarım kesimi bu kadar büyük ızdırap çekerken, bu iktidarın bu kadar fazla oy almasının mantıkla açıklanabilir tarafı yoktur. Eğer siyasette mantık dışı unsurlar bu kadar fazla oluyorsa, bu son derece demokrasi açısından düşündürücüdür'' diye konuştu.
AKP SEÇİM RÜŞVETİ VERDİ

AKP iktidarının çok uzun süreden beri halkın dini duygularını siyasi amaçla kullandığını dile getiren Onur Öymen, “AKP’nin oylarının artmasına nedenlerden birincisi, AKP’nin halkın dini duygularını istismar etmesi. Halk bu yaşadıkları olumsuzluklara rağmen dini unsuru dikkate alarak, bu partiye oy vermeye devam ediyor demektir. İkincisi de demokratik ülkelerde örneği görülmeyen bir şekilde, seçimden önce, çok miktarda halka yiyecek, içecek, kömür dağıtılması, seçim rüşveti olarak kabul ediliyor. Üçüncüsü ise kamu olanaklarını seçimde kullanmasıdır. AKP’nin oylarındaki artışı bu unsurlar kısmen de olsa izah ediyor'' dedi.