BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Hapisten Meclise geçiş

PKK üyesi olmak iddiasıyla tutukluydu. Rekor bir oyla Meclis yolu göründü...

Abone ol

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul 3. bölgede DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından ve Gebze Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel Meclis’e girecek.
     
"Bin Umut Adayları" 3. Bölge Sorumlusu Ferhat Tagay, bağımsız milletvekili adayı ve Gebze M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel’in TBMM’ye gireceğinin kesinleştiğini bildirdi.
     
Tagay, sonuçlara göre, 3. bölgede dördüncü sırada olduklarını belirterek, “Sebahat Tuncel’i rekor bir oyla Meclis’e taşıyoruz" dedi Tuncel, İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındıktan sonra "PKK örgütüne üye" suçundan . İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanıyordu. İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Sebehat Tuncel'in tahliyesi seçimlerden sonraya kalmıştı.
     
MAZBATASINI ALIR ALMAZ TAHLİYE OLACAK
İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili seçilmesinin ardından Sebahat Tuncel mazbatasını almasının ardından bunu dosyasına sunacaklarını belirten avukatı Baran Doğan, kesin sonuçların ardından işlemlere başlayacağını açıkladı. Sebahat Tuncel'in milletvekili olması ile yargılaması durdurulacağı gibi zamanaşımı işlemeyecek.