BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cenazede Güle yuh çekildi

Şehit cenazeleri protesto gösterilerine dönüşüyor. Cenazeye katılan Bakan Gül ve Gönül'e 'yuh' çekildi.

Abone ol

Siirt'te mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Kadir Yalçın için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törende, şehit erin babası Hasan yalçın, annesi Meryem Yalçın ve üç kardeşi ile nişanlısı Sibel Yalçın taziyeleri kabul etti. Kadir Yalçın'ın dedesi Hasan Akkoç da torununun askerde çekilmiş bir fotoğrafını tören boyunca kucağında taşıdı

Tören için cami avlusunda toplanan vatandaşlar, göz yaşlarını tutamamazken, bazılarının fenalaştığı görüldü.

Cenaze törenine gelen bir gruptakiler, üzerinde “Ne zaman bitecek bu acı”, “Yatan kelle değil, Türk evladı” yazılı dövizler taşıyarak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde slogan atarak, tekbir getirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şehit er Yalçın'ın ailesine taziyelerini sunarken, son olarak dedesi Hasan Akkoç ile görüştü. Bu sırada duygulandığı gözlenen Büyükanıt, protokoldeki yerini aldıktan sonra göz yaşlarını sildi.

Abdullah Gül'ün şehit erin ailesine taziyelerini sunduğu sırada avluda bekleyenlerden bazıları “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor” şeklinde sloganlar attılar. Bu esnada yuh seslerinin sloganlara karıştığı gözlendi. Bu sırada, törene katılan kadınlardan bazılarının “Bu son olsun”, “Analar ağlamasın” diye seslendikleri duyuldu.

Protokoldekilerin yerini aldıktan sonra, öğle namazından çıkanların da katılımıyla şehit er Kadir Yalçın'ın cenaze namazı kılındı.

Yalçın'ın cenazesi omuzlar üzerinde top arabasına konularak bir süre taşındı. Bu sırada törene katılan protokoldekiler ve vatandaşlar top arabasının ardından bir süre yürüdüler. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alınarak Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Protokoldekilerin top arabasının ardından yürüyüşü sırasında Abdullah Gül, protestolarla karşılaştı. Gül'e yaklaşarak tepki göstermeye çalışan bir kişi polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Törene katılanlar, Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt'ı ise zaman zaman alkışladılar. Orgeneral Büyükanıt'ın camiden ayrılışı sırasında, şehit yakınlarından bazıları “Asın bu Apo'yu”, “Yeter artık” şeklinde seslendi.

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polislerle gazeteciler arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Şehit Er Kadir Yalçın'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı törenle Cebece Şehitliği'nde toprağa verildi.