BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.395,24
HABER /  POLİTİKA

Asla o partiye gitmem dedi mi?

Mayıs başında düşünülen parti başkaydı. Ezber bozan iki liderin kararı onun rotasını değiştirdi. O ismi tanıyorsunuz..

Abone ol

Siyasette çok sık parti değişterenler moda. Aynı partiye kaçıncı defa katılıp sonra tekrar yollarını ayıranlar siyasetçler var. Sabah yazarı Mahmut Övür'ün eleştirdiği bu siyasetçilere çarpıçı bir örnek verdi:

Sabah yazarı Mahmut Övür'ün bile başını döndüren Mehmet Ali Bayar'daki hızlı değişimi yazdı. Yazar Övür, CHP ve DP arasındaki gidip gelen Bayar'ın iddialı konuşmalarına Lokman Kondakçı'yı tanık gösterdi.

Yazarın anlattıklarına göre Bayar'ın gönlü CHP'deymiş. İlhan Kesici ile ortak hareket eden Bayar'ın Mayıs'ın başlarında söylediği şu sözler çarpıcıydı:

"Abi sen CHP'ye gidelim dersen gidelim, MHP'ye dersen gidelim. AKP'ye bile dersen gidelim. Ama Demokrat Parti'ye asla gitmem."

Daha sonra CHP'li Onur Öymen ile yemekte buluşan Bayar ve Kesici'nin CHP'ye geçmesinin an meselesi olduğunu belirten yazar, olayların kritik noktası olan Ağar'ın davetine dikkat çekiyor.

Merkez sağda birleşme kararı aldıklarını ilan eden DP ve Anavatan yelkenlerin şişirince, Bayar fikir değiştirmiş. Kesici, Ağar'ın davetine rağmen o toplantıya gitmemiş. Yazar Bayar'ın ve Kesici'nin bundan sonra ne yaptığını köşesinde şöyle aktarıyor:

"Böylece iki siyasi aktörün yolları da ayrılmış oldu. Kesici bir süre daha düşündü ve kararını verdi. Yeni adresi CHP'ydi.
Bayar ise Demokrat Parti'nin ön sıralarında hiçbir şey olmamış gibi yerini almıştı. Sonra birleşme gerçekleşmeyince o sıraları ilk terk eden o oldu.
Terk ederken de geride kalanları "Ciddiyetsizlik ve basiretsizlikle" suçladı."

İşte Bayar ve Kesici'nin hikayesi özetle böyle. Yazar yazısının sonunda şu soruyu kamuoyuna sormadan edemiyor:

"Peki Türkiye'ye "lider" olarak sunulan Bayar'ın bu inişli çıkışlı siyasi tavrına ne diyeceğiz? Çok mu "ciddiyet ve basiret" var? "