BIST 10.226
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.397,43
HABER /  GÜNCEL

Çağlayanda miting hareketliliği

Türkiye'nin gözü bugün yapılacak olan bu mitinge çevrildi. Miting alanına akın akın insanlar gelmeye başladı...

Abone ol

Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen ve büyük ses getiren cumhuriyet mitinginin ardından beklenen İstanbul Çağlayan Mitingi saat 14.00'te...

Alana özellikle Taksim'den akın akın insanlar gelmeye başladı. Miting tertip komitesinden Necla Arat, “Sloganımız ne şeriat ne darbe, yaşasın tam demokratik Türkiye olacak'' dedi...

Alana 19 ayrı giriş noktası bulunuyor. Çağlayan Meydanı'na açılan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Özellikle Taksim yönünden alana akın akın insanlar gelmeye başladı.
     
DİSK'in de aralarında bulunduğu 500'ün üzerinde kuruluş ve dernek tarafından desteklenen İstanbul Çağlayan mitingi, bugün gerçekleştiriliyor.
     
Çağlayan'daki miting için saat 13.00'te katılımcılar toplanmaya başlayacak. Saat 14.00'te başlayacak mitingde, düzenleme komitesinden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter birer konuşma yapacaklar.
     
Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram'ın da bulunduğu müzik grupları ve sanatçıların da destek vereceği mitingde, Ayten Alpman "Memleketim" şarkısını söyleyecek. Ayrıca, sanatçı Rutkay Aziz Nâzım Hikmet'ten bir şiir, Halit Ergenç ise Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyacak.
     
Trafiğe kapatılacak yollar
İstanbul Emniyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün düzenlenecek miting dolayısıyla saat 07.30'dan itibaren miting bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar şöyle:
     
Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kâğıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun ve Fırın Arkası, Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokaklar. Kasımpaşa'dan Piyalepaşa Bulvarına katılım, Çağlayan Piyalepaşa Bulvarı'na katılım, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'ndan Çağlayan yönüne katılım, D-100'den Çağlayan katılımı, D-100'den Kasımpaşa katılımı, Vatan Caddesi Çağlayan çıkışı, Mecidiyeköy'den Çağlayan'a gidiş Kuştepe ışıklar, Şişli yönünden Çağlayan'a gidiş Hürriyet Tepe ışıklar, Kâğıthane Caddesi'nden Çağlayan'a çıkış, Okmeydanı Kavşağı'ndan Darülaceze Caddesi'ne çıkış, TEM'den Darülaceze Caddesi'ne geliş, Piyalepaşa Darülaceze gelişi, Perpa Darülaceze gelişi, Gürsel Mahallesi gelişi, Halide Edip Caddesi, Şişli gelişi ve Şişli'den Çağlayan'a geliş.