BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL

İşte Ordunun Gül yorumu

Abdullah Gül'ün Çankaya adaylığı konusunda asker ne düşünüyor? İşte adaylık sonrası gelen ilk yorum..

Abone ol

İsrail'in kuruluşunun 59. yıldönümü nedeniyle İsrail Büyükelçisi Pinhas Avivi'nin verdiği resepsiyon biraz önce başladı...Resepsiyona katılan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, burada Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik sözlerini değerlendirdi

Saygun Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükranıt'ın daha önce yaptığı basın toplantısındaki sözlerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'da belirlenmiş ilkelere bağlı olmasının önemine vurgu yaparak şöyle dedi:

SÖZDE DEĞİL ÖZDE VURGUSU

"Sayın Genelkurmay Başkanı'nın 12 Nisan'daki basın toplantısında ifade ettikleri gibi yeni Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasa ile belirlenmiş olan temel niteliklerine, yani laik, demokratik, sosyal devlet ideallerine 'özde bağlı olması' gerekmektedir."

BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM

Saygun, "Yeni başkomutanın eşi türbanlı olacak, ne diyorsunuz?" sorusuna da "Başka şey söyleyecek değilim. Bu ifadenin içinde sorunun cevabı var" yanıtı verdi. Saygun, "Gül sizin değerlendirmelerinize uygun mu?" sorusuna da "Ben söyleyeceğimi söyledim" karşılığı verdi.

Hürriyet